sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transferuri pentru titlu: Pițurcă pregătește atent campania de iarnă!

Victor Pițurcă nu a venit pentru locul 2 în Bănie, așa că e gata să reconstruiască din temelii echipa în acest mercato.

Instalat de acționarul principal în funcția supremă la CSU, Victor Pițurcă are mână liberă, dar și un obiectiv clar, trasat și de patron, dar și auto-impus: trofeul suprem cu gruparea alb-albastră.

La începutul lui septembrie, imediat după semnarea actelor, managerul CSU anunța că de la echipă nu va pleca nimeni până nu-și face o imagine clară asupra potențialului fiecărui jucător. Rând pe rând au sărit din schemă Mateiu, Martic și Pigliacelli, trei dintre cei mai bine cotați jucători ai grupării din Bănie. Și Briceag, Kelic, Gardoș, Alex Ioniță ori Fortes pot face obiectul unor despărțiri peste iarnă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a trece toamna, Victor Pițurcă a făcut deja câteva mutări: i-a înregimentat pe Alex Mățel, Uros Cosic, Goran Zakaric și Andrei Ivan. Cu aceste achiziții, Craiova lui Pițurcă este pe locul 3 momentan, la 3 puncte de liderul CFR Cluj. Cum antrenorul nu a venit pentru celebra „bătălie pentru podium”, sloganul vechiului manangement, este de așteptat ca în perioada de mercato ce va urma, Piți și staff-ul său să fie foarte activi.

Până acum s-au vehiculat trei nume cu potențial pentru întărirea echipei. După ce fostul agent Ioan Becali a dezvăluit că antrenorul Craiovei i-a spus că vrea doi fundași centrali, iată și primele nume: Valerică Găman și George Miron. Găman este primul fotbalist pe care Craiova l-ar putea aduce în această iarnă. Postul de fundaș central este unul destul de firav pentru olteni, iar o revenire a lui Găman în Bănie poate fi și o lovitură de imagine. Tot un apărător central poate ajunge sub comanda lui Pițurcă și din Liga 1. George Miron, de la FC Botoșani, ar fi în vizorul antrenorului oltenilor. Apărătorul are 25 de ani, dar este deja un jucător cu mare experiență în fotbalul românesc. Lista de cumpărături este completată de Merloi, jucătorul celor de la Clinceni. Acesta evoluează pe poziția de extremă dreapta și este eligibil pentru regula U21, cea pe care Pițurcă a contestat-o încă din primele clipe după instalarea pe banca tehnică a alb-albaștrilor.

Politica