sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova trimite 3 jucători la naționala U18

Echipa națională U18 a României, antrenată de Daniel Oprescu, va disputa trei partide de pregătire contra reprezentativelor similare la ale Spaniei, Turciei Portugaliei, care este și gazda turneului. Reunirea lotului va ava loc luni, 2 decembrie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, iar plecarea în Portugalia este programată pe 5 decembrie. Așadar, staff-ul tehnic va avea la dispoziție aproape 3 zile pentru a observa starea jucătorilor.

Victor Pițurcă va trimite și el trei jucători pentru turneul U18 din Portugalia. Chiar dacă tinerii provin de la echipa secundă a Craiovei și nu au debutat în Liga 1, fostul selecționer a anunțat deja că doi dintre ei s-au alăturat primei formații.

Acum am mai cooptat la echipa mare doi jucători. Mi-a plăcut foarte mult cum au evoluat la echipa a doua. Și aici o să fie o concurență. Îmi doresc ca echipa pe care o conduc să fie jucători care își câștigă postul de titular prin valoarea lor, prin ceea ce fac la antrenamente. Asta se întâmplă în acest moment. Danciu și Popescu sunt mai mari decât Baiaram. Ei au împlinit 17 ani. Acești copii sunt foarte talentați, foarte buni. Puteau chiar să se impună să joace, dacă veneau mai devreme la echipă”, a declarat Victor Pițurcă înainte de meciul cu Hermannstadt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul meciurilor:
7 decembrie, ora 18:00 – Portugalia – România
9 decembrie, ora 16:00 – Spania – România
11 decembrie, ora 16:00 – Turcia –România

România U18 va avea un singur jucător care va veni din străinătate. Portarul Răzvan Sava, de la Pescara. În rest, toți fotbaliști provin de la echipa din țară.

Lotul convocat de Daniel Oprescu pentru acest turneu, potrivit FRF:

Portari: Răzvan Sava (Pescara), Raul Opric (UTA Arad)
Fundași: Alexandru Chilili (FC Voluntari), Andrei Iana (LPS Cetate Deva), David Tălmaciu (SR Municipal Brașov), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Darius Grosu (FC Viitorul), Nicolae Sima (FC Viitorul), Ștefan Ștefanovici (Juniorul Vaslui)
Mijlocași: Soma Casiadi Bakó (AFK Cszikszereda), Ovidiu Perianu (FCSB), Botond Szondi (AFK Cszikszereda), Ianis Stoica (FC Petrolul Ploiești), Florin Bălan (FC Voluntari), Alexandru Crivac (FC Viitorul), Mihai Danciu (Universitatea Craiova), Octavian Popescu (Universitatea Craiova)
Atacanți: Alex Pitu (FC Viitorul), Ahmed Bani (Dinamo București), Louis Munteanu (FC Viitorul)

Politica