sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Refugii acoperite pentru călători, în Craiova

În stațiile de autobuz din Craiova vor fi realizate refugii pentru călători care să îi ferească pe aceștia, în primul rând, de intemperii. Licitația pentru achiziția a 20 de astfel de refugii a fost lansată recent, a anunțat Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.
„Săptămâna trecută, s-a lansat licitația pentru achiziția a 20 de adăposturi destinate stațiilor de autobuz. Undeva la mijlocul lunii este termenul de depunere al lor. Deci vor fi 50 de stații de autobuz noi. Important este că în următoarele două săptămâni vom crea o nouă facilitate pentru călătorii RAT, în sensul că vor fi 10 automate noi de bilete, puse în special în zonele în care fie sunt foarte mulți călători, fie în zonele în care noi nu avem tonete de bilete. Vor fi foarte prietenoase, sunt modernizate la costuri minime de compania Telelink”, a spus Manda.
El a adăugat: „Stațiile de așteptare vor fi făcute dintr-un material care să protejeze de condițiile atmosferice, dar și din punct de vedere al siguranței circulației. A fost o licitație publică, ieri a fost ultima zi și avem o ofertă. Trebuie să vedem dacă această ofertă îndeplinește condițiile tehnice și economice. Din momentul în care se va declara câștigătorul, sunt patru luni pentru implementare”.
Acesta a reamintit investițiile derulate în ceea ce privește modernizarea transportului în comun din oraș.
„Acum o lună s-a semnat contractul pentru reabilitarea părții din linia de tramvai și firul de contact, acolo unde nu au fost prinse atunci când am modernizat în urmă cu cinci ani de zile. Suntem în continuare în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziția celor 17 tramvaie noi. Din bani proprii, din creditul accesat de Primăria Craiova de la BERD, sunt 38 de autobuze noi, 25 dintre ele vor ajunge până la mijlocul lunii decembrie, iar restul de 13 undeva până în luna februarie a anului vitor. RAT-ul a început și el să acceseze un leasing financiar pentru 10 autobuze noi. Și ei sunt în discuții cu BERD pentru reabilitarea autobazei 1. Pe fonduri europene, avem și modernizarea depoului de tramvai. Deci sunt lucruri care se vor întâmpla în perioada următoare, confortul călătorilor urmând să fie din toate punctele de vedere”, a mai declarat Sorin Manda.

Luiza Ceaușu

Politica