joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tumbele lui Ivan și driblingurile lui Mihăilă vor lipsi la inaugurarea noului gazon!

Trei absențe de marcă are Victor Pițurcă în ofensivă pentru meciul cu Hermannstadt.

Echipa națională, cu Bancu și Cicâldău bifând ceva minute, a ieșit săptămâna trecută pe ușa din dos a preliminariilor pentru Euro 2020, după 2 înfrângeri succesive cu Suedia și Spania, scor general 0-7. Tricolorilor le mai rămâne speranța barajului din martie, din Liga Națiunilor pentru a fi la turneul final. Vorba unui chibiț: mai e puțin și scoate UEFA locurile cu taxă la Euro!

După rușinea cruntă de la mijlocul lui noiembrie, oltenii se întorc la dragostea dintâi: Universitatea Craiova. Alb-albaștrii lui Victor Pițurcă vor presta pentru prima dată în acest sezon pe gazonul – billiard de pe Ion Oblemenco. Important e cum se vor adapta, întrucât erau învățați cu toate găurile, gropile și tranșeele de pe vechea suprafață de joc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru meciul cu Hermannstadt, Pițurcă se confruntă cu probleme serioase în ofensivă. Goleadorul Koljic, poreclit de fanii alb-albaștri Goljic, este în ultima vreme campion la accidentări – va lipsi până în ianuarie pe motiv că a încercat o foarfecă și și-a rupt spatele. Dar absența lui Koljic e de notorietate deja. Problema e că Piți nu-I are la dispoziție nici pe Andrei Ivan, cel pe care se chinuie de runde bune să-l facă nouar autentic – i-a ieșit doar în meciul cu Dinamo, nici pe Valentin Mihăilă, cel care a explodat la meciul cu Finlanda de la U21, când a marcat de 4 ori. Ambii sunt suspendați din cauza cartonașelor galbene.

Craiova are și o revanșă de luat împotriva sibienilor, dat fiind că în partida tur aceștia s-au impus cu 2-1. Marcau atunci Petrișor Petrescu și Vieira pentru gazde, Vasile Constantin pentru olteni. Meciul e duminică, la 19:30.

Politica