marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sindicat: Mizerie la Şcoala de pregătire a poliţiştilor din Slatina

Periplu în Centrul de Dezumanizare a Poliţiştilor – Slatina, aşa şi-a denumit „istorisirea” un cursant din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina. El a sesizat sindicatul poliţiştilor Europol „cu privire la condițiile în care timp de aproape 2 săptămâni a trebuit sa se lupte cu gandacii, mucegaiul si apa rece”.

Povestea lui a fost publicată pe site-ul sindicatului. Potrivit acestuia, aproximativ 350 de poliţişti din toate judeţele ţării au participat în perioada 21.10-01.11.2019 la un curs de schimbare a profilului de activitate, organizat pentru specialităţile: Acțiuni Speciale, Criminalistică, Combaterea Crimei Organizate, Reţinere şi Arestare Preventivă şi Rutieră, activitate ce a fost ţinută în cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina.

Pe lângă noi, în unitatea de învăţământ mai sus menţionată, se mai aflau şi alţi circa 40 de poliţişti care urmau Cursul de Iniţiere în Carieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nimic ieşit din comun până aici, chiar îmbucurător, ar zice mulţi dintre voi, însă ceea ce urmează să vă relatez în continuare vă poate ajuta să înţelegeţi de ce unii poliţişti din cadrul Poliţiei Române a mileniului 3 au lacune de  empatie, spirit al echităţii, gândire critică, toate acestea răsfrângându-se inevitabil şi asupra profesionalismului lor. Aşadar, să intrăm abrupt în subiect. (…) Acelaşi ofiţer de serviciu era responsabil şi cu repartiţia pe camerele de cazare a  cursanţilor, pe care o făcea fără nicio noimă, folosind metoda “x-ului într-un patrulater”  (posibil marcă înregistrată a Centrului), construcţie grafică alcătuită din liniuţe successive, care de altfel, era definitorie pentru gradul său de inteligenţă. Buimăciţi de geniul neînţeles al ofiţerului de serviciu, care la finalul interacţiunii cu noi, ne-a explicat prin gesturi ample şi întortocheate, traseul de urmat până la locul efectiv de cazare,am luat drumul aleilor neiluminate, sinuoase şi lungi spre “dormitoare”. Ajunşi în  spaţiile de cazare, experienţa devine de-a dreptul dezolantă. De la culoarele prost illuminate, la camerele friguroase cu dimensiunile  4m x 6m în care eram nevoiţi să coabităm 6 cursanţi, la saltelele, pernele şi păturile de pe vremea Miliţiei, murdare, ticsite cu praf şi de pe suprafaţa cărora se vedea sărind semeț câte un purice ori apărând, parcă de nicăieri, alte tipuri de insecte, pentru care acea încăpere părea a fi habitatul natural, la grupurile sanitare şi duşurile la comun, insalubre şi majoritar defecte.

De parcă nu era de ajuns, proaspăt “înregimentaţi”, am primit de veste de la colegii  aflaţi la Cursul de Iniţiere în Carieră, că trebuie să ne grăbim dacă dorim să facem un duş cald, căci e o adevărată minune existenţa apei calde în ziua de duminică seara, întrucât programul pentru aceasta este unul strict, de luni până joi, în intervalul orar 19.00-22.00.Mai mult de atât aveam ore de educație fizică începând cu ora 11.00 , după care trebuia să revenim transpirați la cursuri și să așteptăm până seara la ora 19.00 să putem face un duș. Va urma”, se arată în povestirea publicată pe site-ul sindicatului Europol.

Sindicaliştii spun că au sesizat   I.G.P.R. cu privire  la aspectele prezentate, pentru alua măsuri urgente față de aspectele relatate.

Urmează să vă prezentăm şi perspectiva juridică pliată situaţiei de fapt, la pachet cu acţiunile concrete pe care organizaţia noastră sindicală le va întreprinde. Și pentru că tot dorește  ministrul Marcel Vela să rebrenduiască Poliția Română, ar fi indicat să arunce o privire și asupra condițiilor insalubre de la Școala de Perfecționare  a Polițiștilor Slatina”, mai adaugă aceştia.

Politica