joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200 milioane euro, pe apa Oltului

Reţelele de apă din judeţul Olt ar urma să fie modernizate şi extinse printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste 200 milioane euro. Cererea de finanţare a fost semnată de Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt și Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt, la Ministerul Fondurilor Europene.

Este vorba despre „Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, proiect ce ar urma să fie implementat cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro.

Prin acesta, conform reprezentanţilor Companiei de Apă, 25 de localități din județul Olt – Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crampoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu- vor beneficia de modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Începem o nouă etapă, poate cea mai importantă a acestui proiect care înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din 25 de localități din județul Olt.
De aceea, vreau sa le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și susținut acest proiect, cel mai mare desfășurat vreodată în județul Olt.
De la echipa din cadrul Companiei de Apă Olt, autorități județene și locale, la reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, cu toții am contribuit la realizarea acestui obiectiv.
Acum, când semnăm cererea de finanțare, putem spune că meritat așteptarea și tot efortul depus de noi toţi pentru cele 25 de comunități oltene”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, prin acest proiect peste 160.000 locuitori din judeţ vor beneficia de apă potabilă de calitate, iar pentru aproximativ 174.000 de locuitori echivalenţi va fi asigurat transportul şi tratarea apei uzate. De asemenea, proiectul va contribui la protejarea mediului înconjurător, asigurând totodată şi conformarea cu aquis-ul comunitar în sectorul de apă şi apă uzată.
Obiectul contractului cuprinde (pentru segmentul de alimentare cu apă potabilă): 79 de puţuri forate (front captare) reabilitate, 30 de puţuri forate noi; 53,25 km conducte de aducţiune reabilitate/înlocuite, 10.465 km conductă aducţiune, 96,58 km reţele alimentare cu apă reabilitate, 220,72 km reţele alimentare cu apă extinse, 13 staţii pompare apă potabilă construite, 6 staţii de pompare apă potabilă reabilitate, 7 staţii tratare apă potabilă reabilitate, 7 staţii tratare apă potabilă construite; 15 rezervoare de înmagazinare apă.

Politica