sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campanie electorală. “Atacurile verbale sunt defecte de fabricaţie” şi “scuze dacă se consideră ca s-a ajuns prea departe”

Liberalii doljeni reacţionează la afirmaţiile deputatului PSD, Lia Olguţa Vasilescu, referitoare la faptul că preşedintele Klaus Iohannis, candidat la un nou mandat în fruntea ţării, „se vede deja şef de lagăr de concentrare şi reeducă acolo PSD-iştii”. Un ONG a anunţat, după această declaraţie, că va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Olguţa Vasilescu, şeful de campanie al candidatului PSD la preşedinţie, Viorica Dăncilă, a făcut această declaraţie după ce Iohannis a afirmat în mai multe rânduri că este în război cu partidul pe care îl reprezintă. Ea a precizat că nu a intenţionat să lezeze comunitatea evreiască.

Luni, senatorul PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, a criticat, într-o conferinţă de presă, cele spuse de Olguţa Vasilescu.

Afirmaţiile xenofobe ale Olguţei Vasilescu la adresa preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, nu fac decât să demonstreze două lucruri. Primul lucru este acela că în PSD întâi se gândeşte şi apoi se vorbeşte şi al doilea lucru este că nici măcar doamna Vasilescu nu doreşte ca Viorica Dăncilă să câştige aceste alegeri, făcându-i, ca şef de campanie, deservicii constante. Este un lucru care nu ne deranjează, nici măcar nu ne surprinde. Intervenţiile agresive, cu trimitere la originile etnice ale domnului Iohannis, în preajma căruia se pare că doamna Vasilescu nu se poate controla, justifică necesitatea războiului politic PSD cu membrii unei formaţiuni care ani la rând au încercat să controleze o ţară folosind constrângerea, minciuna, manipularea, jignirile, violenţele şi discriminarea. Deja, de două ori, prin vot, românii au arătat că nu mai tolerează acest comportament. Pe de altă parte, cred că PSD este un partid care nu mai poate fi reeducat dar este un partid care s-ar putea odihni în umbră pentru că în funcţiile publice au făcut-o destul şi asta în dezavantajul românilor, după cum s-a văzut. Doamna Olguţa Vasilescu va trebui să înveţe şi scorul înfrângerii şi faptul că acest partid nu este stăpânul nici unei comunităţi, fie că se numeşte şi Craiova oricât de mult ar folosi frica şi minciuna drept instrumente. Atacurile verbale sunt, însă, defecte de fabricaţie ale PSD, care nu mai pot fi corectate după 30 de ani de utilizare intensă, dar care, iată, vor fi taxate prin vot de către români”, a spus Mario Oprea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică seara, deputatul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, explicase pe facebook: (…) nu am vrut, sub nicio formă, să lezez sentimentele comunităţii evreieşti, care a fost cea mai afectată de crimele şi ororile perioadei naziste. Dacă cineva a înţeles alt lucru îmi cer scuze public! Am vrut doar să apăr sentimentele a peste două milioane de membri şi simpatizanți PSD care nu trebuie să fie considerați vinovaţi că votează cu un partid democratic!
Dezbaterile electorale trebuie s
ă aibă limite şi eu sunt prima care îmi cer scuze dacă se consideră ca s-a ajuns prea departe!

 

Politica