miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pensii mai mici, pe card. Se cere demiterea conducerii CEC Dolj

După ce peste 17.000 de pensionari din Dolj au primit mai puțini bani pe carduri decât așteptau, reprezentanții Partidului Național Liberal au cerut demiterea conducerii CEC Bank Dolj, cea care le-a tăiat oamenilor pensiile.

Miercuri, doljenii care primesc banii pe carduri la CEC s-au trezit cu mai puțini bani în conturi. Ar fi fost vorba despre o eroare informatică, iar problema a fost ulterior rezolvată, oamenii primindu-și banii. Conducerea CEC nu s-a sinchisit însă să îi anunțe pe pensionari cu privire la această eroare, spun reprezentanții PNL Dolj. Oamenii s-au panicat și au înțeles că le-au fost tăiate pensiile. Ștefal Stoica, președintele liberalilor doljeni, cere acum demiterea conducerii băncii.

Solicit demiterea conducerii CEC Dolj pentru simplul fapt că nu au avut bunul simț să își ceară scuze celor peste 17 mii pensionari care primesc pe card pensiile. Am înțeles că au folosit un fișier din luna august când nu au fost pensiile mărite, astfel încât ieri când s-au alimentat conturile pe cardurile oamenilor au primit diminuate pensiile. O isterie în județ. Ne-au sunat primarii, au fost postări publice. Oamenii credeau că li s-au tăiat pensiile. Într-o țară normală, o țară în care și OPC își face datoria, reprezentanții CEC ar fi trebuit să intervină, sa le trimită acestor oameni un sms pur și simplu în care să spună că a fost o eroare, îi au în baza de date. Oamenii dacă 24 de ore nu ar fi plătit li se calculau penalități”, a declarat președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-o comună din Dolj pensionarii ar fi fost înștiințați că PNL le tăiase pensiile, iar PSD a rezolvat problema.

Reprezentanța CEC de la Poiana Mare a anunțat oamenii că pensiile sunt mai mici pentru că le-a tăiat PNL-ul și a doua zi când s-a primit răspunsul că oamenii primesc banii integral a spus că ea a dat telefon la PSD și s-a rezolvat problema. Ca să vedeți cât de ușor de dus de nas îi cred ei pe pensionari”, a precizat senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea.

Eroarea informatică a ajuns, joi, motiv de dispute politice.

Deputatul PNL Nicolae Giugea a acuzat-o pe Olguța Vasilescu, deputat PSD Dolj, pentru această problemă.

La ordinul Olguței în Dolj s-au tăiat pensiile. PSD-ul lasă în urmă mine îngropate. De la instalarea guvernului Orban, Olguța tot spune că liberalii vor să taie pensiile. Ieri CEC s-a conformat acestui ordin venit de la Olguța și aproape 17.000 de oameni din Dolj au primit pensiile diminuate cu 200 de lei. Când scandalul a devenit prea mare au invocat o eroare de calcul. În realitate, pesediștii din structurile din teritoriu au ordin să boicoteze prin orice mijloace activitatea guvernului”, a scris Giugea într-o postare pe Facebook.

Lia Olguța Vasilescu a reacționat și ea, tot pe facebook: „Câți nebuni produc la hectar cei de la PNL? Ora și nebunul! V-ați încurcat la guvernare și acum căutați vinovați? Căutați-vă proștii din bătătură! Așa ceva…”

Politica