Surse: Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august: Carmen Dan a preluat comanda în jurul orei 12:00

Surse: Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august: Carmen Dan a preluat comanda în jurul orei 12:00

Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12:00, arată Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, care a fost desecretizat joi, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

Potrivit surselor citate, aceasta a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată.

Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, au precizat sursele citate.

Raportul prezintă detaliat misiunile, unitățile efective deplasate în zona Pieței Victoria și desfășurarea evenimentelor pe ore și minute, scrie hotnews.ro

Potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea liderii huliganilor. De notat că această informație nu face parte din raportul desecretizat joi.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat. El a precizat că DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în cercetarea penală și care va putea fi făcut public la finalul anchetei procurorilor.

Ministrul de Interne a spus, într-o conferință de presă, că toate instituțiile cărora le-a cerut avizul pentru declasificarea raportului și-au dat acordul, inclusiv Jandarmeria fiind de acord.

Potrivit acestuia, raportul va putea fi făcut public abia la finalizarea anchetei penale.

Legat de șefii Jandarmeriei la momentul 10 august și care sunt încă în diverse funcții, ministrul de Interne a spus că urmează să vadă concluziile comisiei care i-a anchetat pe linie administrativă, iar săptămâna viitoare va anunța exact ce se întâmplă cu anchetele disciplinare.