sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Se asfaltează drumul către satul natal al părintelui ciberneticii

În mehedinți, pe DJ 606B, între localitățile Bistrița (com. Hinova) – Ștefan Odobleja (com. Livezile), mai exact pe porțiunea dintre Bistrița și drumul comunal 22, se toarnă covor asfaltic pe o distanță de 2,6 km. Constructorul lucrării de aici a profitat de vremea bună de zilele trecute și a reușit să asfalteze aproape toată distanța prinsă în proiect. Dacă vremea permite continuarea lucrărilor, zilele acestea, se va pune primul strat și pe ultimii 500 metri ai tronsonului.

,,Este foarte important că se așterne asfalt înainte ca vremea rea să creeze probleme, iar oamenii din zonă vor avea o iarnă mai ușoară din acest punct de vedere. Am promis că vom asfalta această ultimă porțiune rămasă nereabilitată și mă bucur să anunțăm că, iată, ne ținem de cuvânt, așa cum am făcut-o în privința multor alte obiective”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Ștefan Odobleja a fost un savant român, cunoscut și sub numele de ,,părintele ciberneticii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Satul în care acesta s-a născut avea denumirea de ,,Hoțu”, apoi de ,,Valea Izvorului”. Ulterior, după revoluția din decembrie 1989, localitatea a primit numele marelui savant.

Politica