joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Au oprit greva japoneză după ce au intrat cu ministrul pe fir

Sindicatul Porțile de Fier – Mehedinți a decis încetarea grevei japoneze declanșate în urmă cu o săptămână la hidrocentrala Porțile de Fier I. Sindicaliștii spun că vor avea o întâlnire cu ministrul Economiei, de la care speră că vor găsi rezolvarea problemelor.

„În urma discuțiilor telefonice purtate cu Ministrul Economiei, Virgil Popescu, de către președintele Cristinel Popescu, Sindicatul Porțile de Fier a decis încetarea grevei japoneze și a oricăror acțiuni de protest în vederea pregătirii întâlnirii cu domnul ministru. Având în vedere totala deschidere pentru dialog, dar mai ales pentru un real sprijin, manifestat de domnul ministru Virgil Popescu, președintele Sindicatului Porțile de Fier va transmite acestuia o informare cu problemele actuale, în principal cele urgente, precum și un set de propuneri, pentru a fi studiate de domnul ministru și programarea unei întâlniri, cel mai probabil în cursul săptămânii următoare”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Porțile de Fier.

Alături de angajații de la barajul Porțile de Fier I s-au alăturat protestului și alte 4 secții ale Hidroserv: Curtea de Argeș, Cluj, Sebeș și Râmnicu Vâlcea. Sindicaliștii spun că de comun acord au hotărât încetarea acțiunii și începerea de urgență a discuțiilor pentru găsirea soluțiilor de rezolvare a problemelor, atât în folosul sectorului hidroenergetic, dar și a salariaților pe care îi reprezintă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Fără nici o exagerare, având în vedere condițiile de muncă în care lucrează salariații Hidroserv, dar și al nivelului foarte redus al salarizării, practic aproape de minimul pe economie, a modului total lipsit de respect în care sunt tratați de conducerea executivă de la București, îi putem numi „Cenușăreasa” sistemului de salarizare din România”, spune Cristinel Popescu, președintele Sindicatului Porțile de Fier. În data de 4 noiembrie, peste 200 de angajaţi de la barajul Porţile de Fier au intrat în grevă japoneză.

Politica