vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În Gorj, porcii se vând on-line

Începe goana după porcul de Crăciun iar site-urile de publicitate au fost luate cu asalt de crescătorii de animale care speră în felul acesta să mai scape de animalele crescute în gospodării.

Și, cum târgurile rămân închise din cauza suspiciunilor de pestă porcină în județ, vânzarea merge mai greu. Prețul variază în funcție de greutatea animalului între 10 -15 lei pe kilogramul de carne.

“Vând purcea crescută natural, doar cu furaje naturale. Preț la fața locului” sau  “Vând porci de la 160 la 250 kg, asigur și transport”, sunt doar câteva din anunțurile descoperite la un simplu click.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit igj.ro, negoțul s-a mutat în mediul online de când în țară bântuie virsul de pestă porcină. Acum, orice gospodar are acces la un calculator pentru a-și face cunoscută marfa. Site-urile de anunțuri sunt pline de mesaje care au în prim plan vânzarea porcilor pentru sărbătorile de iarnă.

Cumpărătorii spun că preferă carnea din supermarket după ce și în piețe s-a comercializat carne ce provenea de la animale îmbolnăvite. “Nu știm nici ce să mai cumpărărm. Ne este teamă! De pe internet nici atât! Păi dacă îl tăiem și constatăm că e bolnav, ce mai facem?, susține o localnică

“Nu îmi este frică! Bolile acestea sunt spuse mai mult din gură. Păi vin să-mi ia porcul din bătătură că e bolnav de pestă și eu să cumpăr din magazin cu aceiași suspiciune?! Păi, spuneti dumneavostră, este normal așa ceva? O să iau porc de la un vecin”, susține un alt târgujian.

Autoritățile fac totuși apel la populație să dea dovadă de responsabilitate și să nu cumpere animale fără a a avea referință despre mediul în care porcinele au crescut.

Politica