vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pledoaria pro-Dragnea la CEDO, retrasă

Ministerul Afacerilor Externe a retras, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, observațiile în favoarea lui Liviu Dragnea trimise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de fostul Agent guvernamental Viorel Mocanu în cauza Dragnea împotriva României.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, ”respectivele observații au fost întocmite cu nerespectarea procedurilor de lucru ale direcției de specialitate (…), fiind formulate în detrimentul intereselor statului român”.

De asemenea, MAE a solicitat CEDO să permită transmiterea unor noi observații, potrivit hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viorel Mocanu a fost eliberat din funcția de agent guvernamental la CEDO la finalul lunii august. Acesta trimisese Curții o pledoarie în foavoarea fostului lider PSD în procesul intentat de Liviu Dragnea statului român. DNA a deschis un dosar în care anchetează modul prin care Viorel Mocanu a apărat interesele țării în cauza Dragnea împotriva României.

”Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observațiilor transmise către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către fostul Agent guvernamental pentru CEDO, domnul Viorel Mocanu, în cauza Dragnea împotriva României și în cauzele având obiect similar cu respectiva cauză.

Decizia a fost luată, pe baza argumentației Direcției Agent Guvernamental din cadrul MAE, întrucât respectivele observații au fost întocmite cu nerespectarea procedurilor de lucru ale direcției de specialitate menționate din MAE, fiind formulate în detrimentul intereselor statului român și cu nesocotirea punctelor de vedere transmise de autoritățile naționale cu competențe în domeniul de referință.

Totodată, a fost solicitat Curții să permită transmiterea de noi observații în aceste cauze, care să reflecte prevederile legale și practica națională în materie”, se arată într-un comunicat MAE.

Politica