sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soț și soție găsiți morți în casă

Tragedie în satul Dănceu, comuna Jiana, județul Mehedinți. Două persoane, soț și soție, au fost găsite fără suflare, în locuința lor. Potrivit Poliției, oamenii au murit intoxicaţi cu fum.

Un vecin este cel care a alertat poliția după ce a văzut că din casă iese fum dens.„A fost primit un apel pe 112 de la un vecini despre faptul că persoanele ar putea fi decedate într-o locuință din localitatea Dănceu. Pentru salvarea celor două persoane, s-au deplasat la fața locului un echipaj SMURD și unul SAJ”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Mehedinți.

La sosirea polițiștilor la fața locului, în casă era un fum dens, iar cei doi soți erau morți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au fost sesizați că, într-o locuință de pe raza comunei Jiana, au fost găsite cadavrele a două persoane de 50 de ani, soț și soție, intoxicate cu fum”, a declarat comisarul șef Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinți. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului un prim pas în acest demers fiind așteptarea rezultatului necropsiei de la Serviciul Județean de Mehedicină Legală.

Potrivit ISU Mehedinţi, incendiul a izbucnit la coşul de fum al casei celor doi soţi, coş de fum care era deteriorat. Pentru a preveni producerea unor astfel de tragedii, pompierii fac o serie de recomandări.
Principala noastră preocupare, a pompierilor mehedinţeni, rămâne siguranţa cetăţeanului, iar prin acţiunile de informare preventivă desfăşurate urmărim protejarea vieţii acestora, precum şi reducerea pagubelor materiale. Pentru a evita producerea unor astfel de tragedii, atragem atenţia cetăţenilor că este interzisă folosirea coşurilor de fum necurăţate, netencuite sau deteriorate. Având în vedere că suntem în sezonul rece, recomandăm cetăţenilor respectarea unor reguli şi măsuri de prevenire a unor incendii la exploatarea sobelor şi a coşurilor de fumse interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate; depozitarea materialelor combustibile se va face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele de cărămidă sau teracotăîn faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică, având dimensiunile de minim 70*50 cm; este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului; în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc, pe interior şi exterior, şi se dau cu var, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului( grinzi, astereală de lemn şi alte asemenea)coşurile de zid vor fi permanent întreţinute fără crăpături şi curăţate; ESTE INTERZIS a se folosi coşurile de zid necurăţate”, transmite ISU Mehedinţi.

Politica