vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Norocul Satanei: a dat Benga în târgovișteni!

Cu un om în plus mai bine de o oră, oltenii n-au întors-o ca la Ploiești. Au salvat un punct grație unui autogol.

 

Chindia Târgoviște – CSU Craiova         1-1 (0-0)

Au marcat: Bic 61 / Benga (aut.) 64

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stadion: Ilie Oană

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Leca, Neciu (80 Dumitrașcu) – Neguț (89 Novac), Rață, Bic, Yameogo – Ivancic, Dumiter (77 Voduț). Antrenor: Viorel Moldovan.

CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa (63 Acka), Ferreira, Bancu – Ivanov (62 Ioniță), Cicâldău, Cosic – Bărbuț, Ivan, Mihăilă (68 Zakaric). Antrenor: Victor Pițurcă.

Arbitri: Cătălin Popa, Valentin Avram, Mihai Marica.

Eliminat: Ivancic 28.

 

CSU Craiova pornea ca mare favorită duelul de la Ploiești, cu Chindia. Statut ce a explodat după o jumătate de oră de joc, când gazdele au rămas în 10, după ce Ivancic l-a umplut de sânge pe Bălașa. Ceata lui Pițurcă n-a reușit să-și concretizeze superioritatea numerică, iar dâmbovițenii au fost cei care au deschis scorul prin Bic, jucătorul împrumutat tocmai din Bănie. Piți chiar vorbise despre situația lui Bic înainte de meci: „Noi îi avem împrumutați pe Bic și pe Burlacu la Târgoviște. Dar nu știu să aibă vreo clauză potrivit căreia nu pot evolua contra noastră. Ce clauză e asta? Jucătorul trebuie lăsat să joace! Cum să-i interzici să joace?”

Iar Craiova a fost la un pas să piardă meciul pe mâna propriului jucător ajuns în tabăra adversă. A salvat un punct cu noroc: devierea lui Benga a trimis lovitura liberă a lui Cicâldău direct în ațe. S-a încheiat 1-1, iar oltenii se văd depășiți de Astra, la golaveraj, în vreme ce FCSB-ul lui Becali le suflă în ceafă.

 

Pițurcă: „Psihic nu stăm bine”

Antrenorul craiovenilor nu-și explică modul în care elevii săi au gestionat superioritatea numerică: „Să fim mulțumiți și cu acest meci nul, pentru că dacă nu egalam repede, din acea lovitură liberă, puteam și să pierdem. Sunt supărat pentru tot ce s-a întâmplat, e inadmisibil să ai un om în plus și să nu îți creezi ocazii clare de gol. Le-am spus jucătorilor că e o echipă care muncește mult, joacă și cu sufletul. Aveam așteptări mult mai mari de la jucătorii mei pentru acest meci, psihic nu stăm bine, dacă nu ne putem concentra în fața porții”.

După meci, Alexandru Cicâldău a spus: „Nu avem nicio scuză. Am luat doar un punct azi, nu am putut să câștigăm, deși venisem cu acest gând. S-au apărat foarte bine, noi nu am reușit să-i desfacem și să avem ocazii mari. Degeaba am dictat ritmul, erau cu un om în minus, era normal să se apere, iar noi nu am putut să-i desfacem”.

Bancu l-a completat: „Ne așteptam la un meci greu, știam că se apără bine. Ne-am relaxat puțin la acel roșu, dar meciul nu a fost mai ușor. Suntem dezamăgiți că nu ne-am creat ocazii mari de a marca. La golul lor, a fost o greșeală colectivă a noastră. În loc să lăsam un om acolo, ne-am apărat toți și Bic a marcat. Știam că dacă învingeam ajungeam la egalitate cu CFR Cluj. Nu am reușit nici acum, nici în trecut să trecem pe primul loc”.

 

Politica