joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reţele de apă extinse în 25 de localităţi oltene

Rețelele de apă și canalizare se vor moderniza şi extinde, iar stațiile de pompare apă uzată se vor reabilita, dar vor fi construite şi unele noi în 25 de localități din judeţul Olt. De asemenea, în Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare, anunţă Compania de Apă Olt.
Toate acestea, în cadrul Proiectului Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020. Proiectul, cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro, a fost selectat spre aprobare de Ministerul Fondurilor Europene.
„Acest proiect are ca scop continuarea dezvoltării infrastructurii de apă și apă uzată, prin creșterea gradului de colectare și tratare a apelor uzate, respectiv prin creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 25 de UAT-uri (Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu).
În cadrul proiectului, se vor moderniza și extinde rețelele de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi, în toate cele 25 de localități. În plus, la Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș, se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare”, au transmis reprezentanţii Companiei de Apă Olt, într-un comunicat de presă.
Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor. 85% din valoarea totală a proiectului este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local.

Politica