joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premii pentru cei care reciclează

Râmnicenii sunt aşteptaţi să arunce televizoarele şi frigiderele vechi, nu la ghenele de gunoi ci la fostul sediu al Liceului Tehnologic Oltchim. Astăzi are loc o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate. Cei care vor duce astfel de deşeuri la reciclat, vor fi premiaţi.

Campania este derulată de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Joi 14 noiembrie 2019, între orele 09.00 – 15.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea preda echipamentele electrice şi electronice vechi şi acumulatorii portabili uzaţi la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. Pentru echipamentele voluminoase (maşini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic (031.827.0000) ridicarea de acasă. Toţi cei care vor preda minim 10 kg de deşeuri electrice la centrul de colectare special amenajat vor fi premiaţi cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, în luna iulie, în cadrul campaniei DEEE, s-au colectat aproximativ 2 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, cei care le-au predat fiind premiaţi cu 301 tichete valorice însumând peste 3.000 de lei.

Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Potrivit prevederilor OUG nr. 5/2015, autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi.

 

Politica