vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinare pe liste de aşteptare

Vaccinul antigripal este administrat, în judeţul Dolj, pe principiul „primul venit-primul servit”. Medicii de familie au făcut de liste de aşteptare pentru imunizare, pentru că, spun ei, nu sunt suficiente de doze de vaccin.

Distribuirea dozelor de vaccin antigripal pe etape a făcut ca la cabinetele medicilor de familie să fie întocmite liste de aşteptare pentru imunizare. Doljul ar urma să primească doze suficiente. Însă acestea nu ajung toate odată la cabinetele medicilor, iar aceştia spun că procesul de distribuire ar trebui să înceapă mai devreme.

Un nou lot de 17.800 de doze de vaccin este aşteptat acum la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Dozele vor fi împărțite între cei 416 medici de familie doljeni care au relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform ultimei raportări a DSP Dolj, la nivelul judeţului nu a fost înregistrat nici un caz de gripă.

Săptămâna trecută au fost imunizate cu vaccin tetravalent 6079 persoane din tranşa a doua de vaccin.

Vaccinarea antigripală este cea mai importantă metodă de prevenire a infecţiei şi, în special, a complicaţiilor datorate infecţiei gripale.

Vaccinarea este importantă în special pentru persoanele cu risc de complicaţii datorate gripei şi pentru persoanele care îngrijesc aceste persoane, care beneficiază de vaccinare gratuit prin cabinetele medicilor de familie”, arată reprezentanţii DSP Dolj.

Vaccinul antigripal este administrat gratuit persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau virusul imunodeficienţei umane; gravidelor, toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 de ani

De acesta beneficiază şi medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii, dar şi persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliu persoanelor la risc înalt.

În afara acestor grupe de risc, care beneficiază de vaccin gratuit, vaccinarea antigripală este utilă şi pentru celelalte persoane, care pot procura vaccinul din farmacii la preţuri accesibile, reamintesc medicii.

Politica