joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Școala de altădată”

O nouă expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Olt. În colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor din București, reprezentată prin inginerul Dumitru Cristian, instituţia de cultură olteană organizează o inedită expoziție – document intitulată „Școala de altădată”.

Manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare, dar şi oracole, caiete de amintiri şi jurnale din perioada 1880 – 1980. Expoziția cuprinde şi o colecție de globuri pământești din perioada 1900 – 1980.
Publicul slătinean și nu numai, poate afla cum era la școală la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea vizitând expoziția care va fi vernisată miercuri, 6 noiembrie 2019, la ora 11.00, la sediul Muzeului Județean Olt, Str. Ana Ipătescu nr.1 din Slatina.
Adresăm invitația copiilor de azi şi celor de ieri de a face o întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra împreună în atmosfera „școlii de altădată” din această perioadă trecută, dar nu şi uitată”, precizează reprezentanţii Muzeului Judeţean Olt.
Aceştia menţionează că expoziția va fi deschisă până pe 30 aprilie 2020.

Politica