vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. ITM a făcut plângere penală împotriva conducerii Spitalului Județean de Urgență

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a depus o sesizare penală împotriva Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu privire la nerespectarea măsurilor care au fost dispuse la un control anterior. Este vorba de interdicția de a mai depozita substanțe chimice în magazia unității, pentru că nu există condiții corespunzătoare.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Gorj,  ”inspectorii de muncă, cu atribuţii de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au verificat modul în care un angajator, căruia i s-a sistat, în urma unui control anterior, activitatea de depozitare a unor substanţe chimice într-un spaţiu impropriu, respectă măsurile dispuse în procesul verbal de sistare. În urma constătărilor, a fost sesizat organul de cercetare penală competent să intervină în situaţia în care un angajator nu respectă dispoziţiile inspectorilor de muncă cu privire la sistarea activităţii“.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost sancţionat, în urmă cu două săptămâni, de către Inspectoratul pentru Protecţia Muncii Gorj cu cinci amenzi, în cuantum total de 22.000 de lei. Inspectorii au depistat nereguli grave în privinţa modului de depozitare a produselor şi substanţelor în magazia unităţii. Pe lângă amenda aplicată, reprezentanţii ITM Gorj au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazie din cauza condiţiilor improprii. „Inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase într-o magazie improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul care deţine clădirea a fost sancţionat cu cinci amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, deficienţele constatate privind defecte la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici“, spunea atunci Neli Matei, purtător de cuvânt ITM Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul de sindicat Cristi Aldescu a arătate faptul că substanțele folosite în diferite proceduri medicale sunt depozitate în mod necorespunzător, într-un spațiu unde nu se respectă temperatura de păstrare și mucegaiul este foarte răspândit în încăperea respectivă.

Politica