joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rezultatele la alegerile prezidențiale, prezentate în timp real

Rezultatele provizorii la alegerile prezidențiale vor fi până la urmă prezentate în noaptea de duminică spre luni pe site-ul realizat de BEC. În acest sens președintele AEP a anunțat luni că vor fi formulate cerințe operaționalziare către STS, asta după ce serviciul avertiza vineri că o astfel de funcționalitate nu va exista la alegeri pentru că AEP nu a mai cerut-o, spre deosebire de alegerile europarlamentare sau cele parlamentare din 2016, potrivit hotnews.ro

Într-o conferință de presă organizată luni, prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan, a declarat că serviciul nu a primit cerințe operaționale de la AEP pentru publicarea în timp real a rezultatelor provizorii în noaptea de duminică spre luni, dar că în urma unor discuții Autoritatea Electorală ar urma să emită astfel de cerințe.

„Toate sistemele pe care le dezvoltăm sunt în corelație cu cerințele operaționale furnizate. Până în acest moment aceste cerințe nu au fost furnizate. Sistemele sunt pregătite, aplicațiile sunt implementate în așa manieră astfel încât rezultatele – datele să fie expuse exact ca la europarlamentare. În dimineața zilei de astăzi am mai avut o discuție cu dl Mitulețu-Buică și a reieșit că vom primi cerințele operaționale astfel încât modeul de expunere al datelor să fie similar celor de la alegerile europarlamentare, atât pentru partidele politice, cât și pentru celelalte categorii de public. (…) Important este ca nivelul de vizibilitate să nu scadă, să fie același ca la procesul electoral anterior”, a declarat Bălan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică a confirmat că pe site-ul BEC vor fi până la urmă publicate rezultatele provizorii sub forma unor date cu caracter orientativ și că AEP va emita astfel de cerințe operaționale către STS chiar de luni.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) acuza vineri reducerea gradului de transparență la alegerile prezidențiale față de europarlamentare, prin faptul că la acest scrutin nu vor fi publicate rezultatele provizorii, în condițille în care, până în prezent, nu există o cerere în acest sens din partea Autorității Electorale Permanente (AEP).

Astfel, STS anunța că, la aceste alegeri prezidenţiale, pe internet vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale, întrucât – spune Serviciul – nu există până în prezent cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare.

 

Politica