marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţist pedofil. Fata rămăsese însărcinată

Minora care a avut o relaţie cu un poliţist de 33 ani, din Craiova, rămăsese însărcintă. Sarcina a fost însă oprită din evoluţie, spun reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj.

Aceştia precizează că „minora N.A.M în vârstă de 14 ani și 11 luni s-a aflat în plasament la un asistent maternal profesionist din anul 2005 până în luna august 2019. Luând în considerare informațiile comunicate de asistentul maternal profesionist cu privire la anturajul copilului și comportamentul inadecvat al acestuia (încălcarea frecventă a regulilor, absenteism școlar și de la domiciliu, consum de tutun) managerul de caz a solicitat în luna mai 2019 sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) pentru identificarea unor eventuale forme de abuz/exploatare/trafic asupra minorei. Ținând cont de faptul că asistentul maternal profesionist nu a mai putut să gestioneze corespunzător comportamentul copilului și, de asemenea, ținând cont de opinia copilului, au fost inițiate demersuri pentru înlocuirea măsurii de protecție”.

Printr-o decizie a Tribunlului Dolj, în august 2019, fata a fost luată de la asistentul maternal şi plasată într-un centru din cadrul DGASPC Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma controalelor medicale periodice efectuate minorei, în luna octombrie s-a constatat prezența unei sarcini oprite în evoluție. În prezent, aceasta se află într-un mediu sigur și beneficiază de servicii medicale și psihologice adecvate. De la data sesizării BCCO și până în prezent, situația minorei a fost în atenția specialiștilor din cadrul acestei instituții, care a fost însoțită de mai multe ori de reprezentanții DGASPC Dolj în vederea audierii. Având în vedere faptul că în prezent este în desfășurare o anchetă a BCCO cu privire la acest caz, nu putem furniza alte informații. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj subliniază încă o dată faptul că abuzul asupra copiilor, indiferent de forma de manifestare, nu poate fi tolerat și în acest context vom asigura colaborarea cu organele de anchetă. În ceea ce privește copilul, acesta va beneficia în continuare de îngrijire, supraveghere, suport emoțional pentru depășirea situației în care se află”, mai precizează reprezentanţii DGASPC Dolj.

Reamintim că Bogdan Ionuţ Alexandru şi-a dat demisia din Poliţie după ce a fost arestat.

„Bărbatul respectiv era angajat ca agent de ordine publica în cadrul Secţiei 5 Craiova, iar în prezent acesta şi-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea din care făcea parte, prin depunerea demisiei. Ultima testare psihologică la care acesta a fost supus a avut loc în primăvara acestui an”, explica IPJ Dolj.

Politica