Conecteaza-te cu noi

Dolj

Craioveanul care a lovit cu maceta în cap un șofer, condamnat la o pedeapsă totală de 7 ani închisoare cu executare

Publicat

pe

Curtea de Apel Craiova a majorat pedeapsa craioveanului de 26 de ani care a lovit cu maceta în cap un şofer de 37 de ani, tot din Craiova, şi a fugit, de la 1 an și 1 lună închisoare cât a primit la Tribunal, la 5 ani și o lună închisoare. În plus, instanța de apel a dispus ca incupatul să execute și o pedeapsă mai veche, primită cu suspendare, astfel că a primit o pedeapsă totală de 7 ani și o lună de pușcărie, hotărârea fiind definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor, au stabilit că, la volanul unui Porsche Cayenne, craioveanul l-a blocat în trafic, pe pasajul suprateran din Craiova, pe linia de tramvai, pe celălalt şofer, care conducea un Cielo, a luat din maşină o macetă cu care l-a lovit în cap, fără să ţină cont că victima era în maşină cu soţia şi cei doi copii minori, apoi a dispărut. S-a predat abia după ce hotărârea prin care Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele său, a rămas definitivă, pe 6 februarie, anul trecut.

Judecătorii Curții de Apel Craiova au pronunțat, vineri, sentința definitivă în dosarul craioveanului care a lovit cu maceta în cap un șofer, pe pasajul suprateran din Bănie. Instanța a admis apelul procurorilor și a majorat pedepsa inculpatului: „Respinge apelul declarat de inculpat ca nefondat. Admite apelul parchetului. Desfiinţează în parte sentinţa în ceea ce priveşte latura penală şi, rejudecând: Repune în individualitatea lor pedepsele aplicate inculpatului prin hotărârea apelată. Condamnă inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu la pedeapsa de 5 ani închisoare (…) Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 ani închisoare, la care adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, în total 5 ani şi o lună închisoare. În baza art. 86 ind.3 C.p. din 1969 Revocă beneficiul suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare, aplicat inculpatului prin s.p. 163/2012 a Tribunalului Dolj, definitivă prin d.p. 359/30.01.2014 a Î.C.C.J. şi dispune ca inculpatul să execute această pedeapsă alături de pedeapsa rezultantă de mai sus, în total 7 ani şi o lună închisoare. Deduce din pedeapsa de mai sus perioada detenţiei preventive şi a arestului la domiciliu de la 06.02.2018 la 14.02.2019. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate ce nu sunt contrare prezentei decizii. Obligă apelantul inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare statului. Restul cheltuielilor judiciare, inclusiv onorariul parţial apărător oficiu, în cuantum de 150 lei rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”.

Reamintim că, Alexandru Radu Orbuleţu, în vârstă de 26 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut în rechizitoriu faptul că, „pe 26.01.2018, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa pe pasajul suprateran, din apropierea hotelului Ramada, din Craiova, la volanul autoturismului marca Porsche Cayenne, cu numărul de înmatriculare B 121 KEV, inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a avut un incident în trafic cu persoana vătămată O G F (n.r. – Olaru George), care conducea autoturismul marca Daewoo Cielo, pe care l-a determinat sa pătrundă cu autoturismul pe linia de tramvai, după care l-a blocat. Inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a coborât din autoturism şi s-a deplasat către autoturismul persoanei vătămate, adresându-i injurii, după care s-a deplasat la autoturismul său, din care a luat o macetă cu care l-a lovit o singură dată, în zona capului pe O.G.F (Olaru George Florin), cauzându-i o plagă tăiată-despicată de 7 cm, transversală, în vertex, cu fractură parietală stânga. Inculpatul a urcat la volanul autoturismului şi a părăsit locul faptei, sustrăgându-se urmăririi penale până la data de 06.02.2018, când s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, după ce, la data de 02.02.2018 judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj emisese mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile, în lipsa inculpatului”.

George Olaru (37 de ani) a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat în perioada 26 – 29 ianuarie a.c., medicii legişti stabilind că a suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora necesită 40-45 zile de îngrijiri medicale. Procurorii au mai reţinut faptul că inculpatul nu a ţinut cont de copiii şi soţia victimei, aflaţi în Cielo, nici de blocarea traficului în zonă: „urmare a incidentului produs, soţia persoanei vătămate şi cei doi copii ai acestora, în vârstă de 4 şi, respectiv 6 ani, care se aflau în autoturismul persoanei vătămate, s-au alarmat, totodată, circulaţia vehiculelor şi a tramvaielor fiind blocată pe timpul incidentului, producându-se astfel tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Procesul a început în luna iunie, iar la începutul lui iulie 2018 Orbulețu a fost plasat în arest la domiciliu, la sfârșitul anului trecut judecătorii de la Tribunalul Dolj condamnându-l pe Alexandru Radu Orbuleţu la o pedeapsă de 1 an și o lună închisoare cu executare.

Orbulețu a făcut apel împotriva sentinței Tribunalului, dosarul s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova, instanță care acum a pronunțat sentința definitivă. Craioveanul urmează să ajungă în spatele gratiilor.

Continue Reading