vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

29 de unități școlare mai au wc în curte

Elevii a 29 de unităţi şcolare din judeţul Mehedinţi sunt nevoiţi să meargă, în continuare, la wc în fundul curţii. Situaţia este prezentată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mehedinți în raportul despre starea învățământului din județ. Raportul a fost discutat într-o ședință cu toți directorii de școli, iar concluziile acestuia, sunt, din perspectiva autorilor, benefice pe toate palierele, de la rezultate școlare și până la starea infrastructurii școlare.

Raportul privind starea învățământului mehedințean, pentru anul școlar 2018 – 2019, a fost prezentat de către inspectorul școlar general, Alin Tomoescu în cadrul unei ședințe cu directorii instituțiilor de învățământ din tot județul. În opinia celor care au lucrat la acest raport, situația ar fi una bună, dar care lasă loc și de mai bine. Întregul raport, publicat și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, are 134 de pagini și cuprinde date statistice, analize și concluzii despre varii domenii, de la managementul școlar, infrastructura unităților educaționale, rezultate la examene și până la numeroasele proiecte educaționale implementate. Astfel, la nivelul întregului județ, există un număr de peste 36 de mii de elevi, circa jumătate dintre aceștia fiind cuprinși în învățământul primar și gimnazial.

La reabilitarea unităților școlare, situația ar fi una bună, potrivit raportului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din 204 unități școlare, cu tot cu structuri, 80 sunt în construcție, deci aproape jumătate din ele sunt în diverse stadii de renovări, de consolidări. Avem 29 de unități școlare care vor beneficia de grupuri sanitare interioare”, a declarat Alin Tomoescu inspector școlar general ISJ Mehedinți.

El a continuat: „Avem rezultate foarte bune la promovabilitate, la examenul de bacalaureat avem o scădere de două procente. La Evaluarea Națională am avut o creștere de 6 la sută a numărului de elevi ce au obținut peste media 5. La titularizare avem rezultate bune, iar 80 la sută din profesori au obținut peste media 8”.

În raport se mai arată că, în Mehedinți, mai există doar 29 de unități școlare pentru care trebuie rezolvată problema toaletelor din curte.

Politica