joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Tinerilor, înfiinţat, oficial, în Craiova

Tinerii din Craiova au, de acum, oficial, cine să le reprezinte interesele şi să le transmită ideile de dezvoltare a oraşului către factorii de decizie. Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret a fost înfiinţat oficial, iar miercuri reprezentanţii celor 22 de asociaţii care fac parte din acesta s-au întrunit într-o primă şedinţă.

Primarul Craiovei a semnat dispoziţia de constituire a „primului comitet” şi componenţa primului consiliul consultativ al tinerilor.

Voi sunteţi cei care trebuie să trageţi de mână primarul, consiliul local. Voi circulaţi, aveţi contact cu colegii voştri, cu oraşul, cu toată lumea, sunteţi cei care moşteniţi mai departe aceste scaune. Voi sunteţi cei care trebuie să aduceţi oportunitatea. În sensul acesta, aţi văzut că au început să se deruleze acele proiecte pe legea 350, iar ceea ce este cel mai important este acel buget participativ care devine funcţional de la 1 noiembrie”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edilul le-a propus tinerilor ca o dată pe lună sa aibă o întâlnire în care să discute problemele şi ideile pe care le au.

La rândul său, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a afirmat: „Este un proiect ambiţios, un proiect important pentru societate şi sunt convins că împreună cu coordonatorul vostru, Fudulache, veţi realiza o serie de proiecte care vor aduce plus valoare municipiului Craiova. Aşa cum a spus domnul primar, în perioada următoare vom avea un buget participativ, sper din tot sufletul să accesaţi cât mai multe proiecte şi ideile dumneavoastră să fie implementate la nivelul municipiului Craiova”.

Cel care a condus prima şedinţă a consiliului tinerilor este Ovidiu Fudulache, de la organizaţia studenţilor de la Facultatea de Mecanică. Acesta a ţinut să reamintească faptul că ideea înfiinţării unui astfel de consiliu a venit de la Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj.

El a adăugat: “Eu cred că am reuşit să ajungem la acel nivel de înţelegere a faptului că dezvoltarea sectorului de tineret şi a comunităţii depinde de tineri, de fiecare dintre noi. În ceea ce priveşte Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT), atribuţiile sunt cumva înspre sectorul de tineret. În prezent, 22 de asociaţii sunt membre. Înscrierile sunt deschise”.

Reprezentanţii organizaţiilor spun că acest Consiliu Consultativ îi va ajuta pe tinerii care deja fac lucruri extraordinare separat, să facă împreună mai mult pentru comunitate.

Primul obiectiv al lor este ca oraşul să câştige titlul de Capitală a Tineretului.

Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret este o structură fără personalitate juridică şi poate funcționa în baza prevederilor Legii tinerilor nr. 350/2006, care prevede, între altele că: „În toate problemele ce vizează tineretul, consiliile locale ale comunelor și orașelor au obligația de a organiza proceduri de consultare cu organizațiile neguvernamentale de tineret și pentru tineret, constituite la nivelul respectivei unități administrativ-teritoriale”.
Din acest consiliu pot face parte reprezentanţi ai structurilor de tineret care îşi desfăşoară activitatea la nivelul municipiului Craiova.

Politica