joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inaugurarea stadionului din Târgu Jiu, cu cel puțin 1.000 de copii în tribune

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că pe data de 25 octombrie, la ora 15:00, va avea loc inaugurarea noului stadion din oraș, iar cu ocazia acestui eveniment au fost invitați 1.000 de copii care practică un sport în mod organizat în județul Gorj. Cel mai probabil, în tribune vor fi și mai mulți copii, pentru că inaugurarea este așteptată de ceva vreme, iar oamenii vor fi cel puțin curioși să vadă pentru ce au așteptat atât timp.
„Invităm o mie de copii care practică un sport în mod organizat în județul Gorj la inaugurarea noului stadion de la Târgu Jiu în data de 25 octombrie, ora 15:00. Am decis acest lucru pentru că am considerat mereu că tinerii sportivi trebuie încurajați și motivați. Sunt convins că pentru acești copii întâlnirea cu unii dintre idolii lor, cu mari sportivi ai județului și ai țării, va avea un efect pozitiv și îi va încuraja în drumul lor spre performanță. Am investit în sport și în tineri, în general, și voi continua să fac acest lucru la Târgu Jiu, pentru că îmi doresc ca cel puțin la acest capitol să devenim puternici. Copiii noștri merită tot ceea ce este mai bun, să aibă drumul deschis și să le ușurăm calea spre performanță. Vor veni să-și întâlnească idolii pe o arenă sportivă modernă și vor înțelege că vor avea posibilitatea să calce pe urmele acelor sportivi de excepție și să joace, la rândul lor, aici. Vă aștept cu drag la inaugurare!”, a transmis Marcel Romanescu pe pagina personală de Facebook.
Evenimentul nu va fi marcat de prezența unui număr mare de copii, pentru că stadioanele din România au început să se învețe cu lucruri frumoase. Craiova a dat startul unei acțiuni asemănătoare, doar că în Bănie au fost prezenți la stadion doar copii, într-un meci de Europa League, care trebuia să se joace cu porțile închise.
Cel mai recent eveniment din România și cel care a bătut recordul a fost meciul dintre România și Norvegia, jucat pe Arena Națională. 29.854 de spectatori au asistat la acea partidă din preliminariile EURO 2020. Asta înseamnă că în jur de 27 de mii de copii au fost în tribune. Până atunci, recordul era deținut de o partidă din Europa League, Partizan Belgrad – AZ Alkmaar 2-2, când au fost prezenţi 22.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor.

Politica