vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivalul Zaibărului și Prazului, Băilești

Primăria Municipiului Băilești, Consiliul Local Băilești si Casa de Cultură „Amza Pellea” organizează în perioada 18 – 20 octombrie 2019, ediția a XII-a a Festivalului Zaibărului și al Prazului. Festivalul se va desfășura pe parcursul a trei zile, după următorul program:

Vineri – 18 octombrie

Ora 18:00 – Spectacol de teatru cu piesa „Cerere în căsătorie”, susținut de trupa de teatru „Masca” a Casei de Cultuă „Amza Pellea”, regia Adrian Andone.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ora 19:30 – Program artistic realizat de Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești.

Sâmbătă, 19 octombrie

Ora 10:00 – „Caravana zaibărului” – cu producători de zaibăr, produse tradiționale care promovează evenimentul. Car alegoric cu băieți și fete însoțiți de fanfara populară care promovează zaibărul de Băilești. Vizită la standurile cu produse tradiționale de toamnă.

Ora 17:30 – Parada portului popular.

Ora 18:00 – Spectacol folcloric susținut de ansambluri artistice de amatori.

Duminică – 20 octombrie

Ora 08:30 – Expoziție cu vânzare de produse pregătite în gospodăriile proprii ale băileștenilor.

Ora 09:00 – Concurs – ”Cea mai buna rețetă culinară cu praz” Concurs – ”Cea mai frumoasă mascotă din praz” Concurs – ”Cel mai mare praz din gospodăriile proprii”

Ora 10:00 – Handbal – Trofeul ”Oltenia” juniori IV masculin – Zilele Zaibarului, 2019.

Ora 10:30 – „La casa lu’ Nea Mărin” – sfințirea zaibărului, ”valuta forte”, și slobozirea pentru degustări. transportul zaibărului în piața civică însoțit de alaiul de călăreți, carul alegoric și desfășurarea concursului ”Cel mai bun Zaibăr”

Ora 11:00 – Spectacol folcloric susținut de ansambluri folclorice de amatori. Organizatori: Primăria Băilești, Casa de Cultură Amza Pellea.

Va asteptam!

Politica