vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orban a prezentat ministerele care nu vor mai exista în viitorul Guvern

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat, miercuri seara, câteva ministere care nu vor mai exista în noul Executiv, între care se numără Ministerul Energiei şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Şi energia este economie şi turismul este economie. Ape, păduri, mediu oarecum sunt un domeniu. La nivelul Consiliul UE există formaţiunea care este pe transporturi, infrastructură şi comunicaţii şi noi unim infrastructura cu comunicaţiile. Sunt lucruri normale. Nu avem patru ministere de Externe, avem un singur Minister de Externe, politica externă se face printr-un singur Minister de Externe. Sunt lucruri de bun-simţ. (…) Multe (n.r. ministere) s-au făcut ca să dea sinecuri. Mai avem o discuţie legată de Ministerul Tineretului şi Sportului. Suntem în an preolimpic, există o sensibilitate în zona de sport şi din cauza asta am acceptat o discuţie pe care să o am şi cu COSR, şi cu organizaţiile de tineret şi cu Consiliul naţional al tineretului”, a declarat Orban la B1 TV, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru învestirea Guvernului există peste 15 voturi suplimentare celor 238 de voturi de la moţiunea de cenzură: „Negocierile continuă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul desemnat contează pe susţinerea USR în Parlament.

El a mai susţinut că Guvernul Dăncilă organizează o serie de concursuri şi face demiteri şi, de asemenea, că are loc o „sifonare” a banului public pentru a mitui primari.

Acesta a indicat, printre altele, că potrivit unor reprezentanţi ai TAROM, directoarea companiei a fost demisă deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti.

Preşedintele PNL a spus că şi Pro România va susţine noul Executiv.

Potrivit acestuia, ordonanţele de urgenţă vor fi adoptate de viitorul Guvern în urma dezbaterilor, iar în Parlament, proiectele legislative – după consultări.

Orban a mai afirmat că până pe 22 decembrie nu se pot organiza alegeri anticipate.

Politica