joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Absolvenţii de la Medicină, protest în centrul Craiovei

Absolvenții Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova au protestat în centrul oraşului, nemulţumiţi fiind de amânarea examenului pentru rezidenţiat. Examenul ar urma să se susţină pe 8 decembrie, însă absolvenţii se tem că nici atunci nu va fi organizat.

„Sunt dezamăgit. Atât eu cât și colegii mei suntem dezamăgiți. Noi nu putem avea control asupra propriului destin. Facem tot ceea ce ține de noi, citim, învățăm, ne pregătim, dar incertitudinea în care ne aflăm ne taie din productivitate. Compendiul cuprinde mai multe specialități medicale și chirurgicale, cu date bibliografice din aproape tot ce înseamnă medicină. În funcție de nota de la examen, ne vom alege atunci, la repartiție, specialitatea”, a afirmat Ionuț Dragomir, absolvent al UMF Craiova.
Tânărul îşi doreşte să devină medic la Secţia de Terapie Intensivă, ori medic neonatolog şi ar fi vrut să rămână în ţară. Acum nu mai este foarte sigur: „În funcție de următoarea dată care va fi stabilită, eu am în calcul două posibilități. Dacă data de 8 decembrie rămâne stabilită sau dacă se va stabili o nouă amânare pentru începutul anului viitor, voi rămâne în țara. Dacă o nouă amânare va stabili o dată mai departe de februarie-martie 2020, atunci voi pleca”.
Alţi aproximativ 300 de absolvenţi ai Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova cer o dată certă a examenului de rezidenţiat care ar fi trebuit să fie susţinut pe 17 noiembrie. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că o dată sigură a susţinerii acestui examen va putea fi dată numai după ce va exista un ministru al Educației care să semneze ordinele necesare pentru organizare.
„Îmi este greu să vă spun în acest moment când va avea loc examenul de rezidenţiat. Propunerea noastră de 8 decembrie rămâne valabilă. Vedem ce se întâmplă pe scena politică”, a spus Pintea.

Politica