vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii din Craiova vor abonamente RAT la jumătate de preţ

Salariaţii din învăţământul preuniversitar doljean, cu domiciliul în Craiova, ar trebui să beneficieze de o reducere cu 50% a preţului abonamentelor pentru transportul în comun din oraş. Asta susţin reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Independente din Învăţământ, filiala Dolj.

De altfel, aceştia au şi luat o decizie în acest sens în Colegiul Judeţean al liderilor sindicatului. Mai exact, au trimis o adresă Primăriei Craiova, prin care cer reduceri la abonamente.
„S-a solicitat promovarea şi aprobarea de către Consiliul Local al Municipiului Craiova a unei hotărâri prin care toţi angajaţii din unităţile de învăţământ de la nivelul urbei noastre să beneficieze de o reducere cu 50% a preţului abonamentelor pe mijloacele de transport în comun aflate în subordinea Regiei Autonome de Transport Craiova”, se arată într-un comunicat de presă transmis de preşedintele USII Dolj, profesorul Alexandru-Bogdan Manea.
Sindicaliştii consideră că de această măsură ar trebui să beneficieze toţi angajaţii din învăţământul preuniversitar din judeţul Dolj, care au domiciliul în Craiova.
În adresa trimisă Primăriei, reprezentanţii USII menţionează că „la nivelul municipiului Craiova există un număr de aproximativ 4.700 de salariaţi în toate cele 73 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, aceştia fiind categoria socio-profesională cu cei mai mulţi salariaţi din oraşul nostru. Zilnic, aceştia tranzitează oraşul către locurile de muncă, o bună parte dintre ei deplasându-se cu maşinile proprietate personală”.
Drept urmare, spun sindicaliştii, pe lângă sprijinul financiar acordat profesorilor, o reducere a costurilor abonamentelor ar duce şi la „reducerea poluării la nivelul oraşului, dar şi la eliminarea unora dintre blocajele existente în traficul rutier din urbea noastră”. Asta, dacă dascălii care merg acum cu maşina la serviciu ar alege autobuzul în cazul în care ar putea cumpăra un abonament la jumătate de preţ.

 

Politica