joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investiţie de aproape un milion lei, în comandamentul de iarnă

Comandamentul de iarnă al Craiovei are un nou sediu. Investiţia s-a ridicat la aproape un milion de lei. Este vorba despre o construcţie nouă, care va găzdui comandamentul central pentru deszăpezire, respectiv echipele de coordonare pentru cele 11 sectoare în care au fost împărțite străzile din Craiova (823), precum și atelierul pentru reparații autovehicule.

Construcția este dotată cu un sistem de monitorizare prin GPS a tuturor utilajelor care sunt implicate în această activitate, sistem prin care sunt transmise, în timp real și redate pe un ecran de mari dimensiuni, date despre poziția oricărui autovehicul, despre istoricul de deplasare al acestuia, inclusiv direcția de mers, precum și dacă se află în mișcare, staționare sau la ralanti (staționare cu motor pornit).

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că noua clădire „va deservi întreținerea utilajelor în perioada deszăpezirii, nu numai, dar în special atunci, pentru că în perioada deszăpezirii efortul  pe care îl depun utilajele este foarte mare, apar des defecte, iar reparațiile în condiții de viscol, de vreme foarte rea, în aer liber se făceau foarte greoi, de multe ori poate nu se făceau. Cea mai importantă rezolvare este că nimeni nu va mai putea să deturneze un utilaj”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De regulă, fără o supraveghere pe GPS riști să nu faci lucrurile cum trebuie și atunci totul se urmărește în timp real astfel putem și noi să contrazicem cetățeanul care spune că nu a trecut utilajul pe stradă”, a declarat Mihai-Vlad Butari, directorul S.C. Salubritate Craiova.

Echipa de coordonare va putea comunica, astfel, responsabilului zonal pe ce străzi mai este nevoie de intervenții și informații despre situația fiecărui utilaj iar acesta are posibilitatea, la rândul său, să comunice coordonatorilor străzile pe care este necesară reluarea intervenției.

SC Salubritate Craiova SRL, societate care are în sarcină deszăpezirea căilor publice din municipiul Craiova, are, în prezent, în parcul auto 55 de utilaje de diferite tipuri (tractoare cu plug/remorcă, tractoare cu sărăriță, vehicule de gospodărie comunală, utilaje tip Wolla, automăturătoare cu lamă/sărăriță, freze, ATV-uri, utilaje multifuncționale cu lamă și sărăriță, autospeciale cu lamă).

Politica