vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cartierul chinezesc, termen de finalizare – decembrie 2030

Cartierul chinezesc de pe strada Caracal ar urma să fie gata în 18 decembrie 2030, iar locuinţele pentru militari ar urma să fie finalizate până în ianuarie 2023. Asta reiese dintr-un proiect de hotărâre adoptat, joi, de consilierii locali ai Craiovei.

Aleşii locali vor solicita Guvernului modificarea Hotărârii Guvernului nr.1052/2013 privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al municipiului Craiova şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova. Mai exact, prin această modificare se solicită prelungirea termenului de realizare a cartierului chinezesc, cu 11 ani, respectiv până la data de 18 decembrie 2030, „în vederea construirii de locuinţe cu credit ipotecar pe terenul imobilului care a făcut obiectul hotărârii Guvernului mai sus menţionată”. Totodată, se solicită prelungirea cu 3 ani, respectiv până la data de 15.01.2023, a termenului „pentru punerea la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale a unui număr de 250 unităţi locative”, din totalul celor 1.550 ce ar urma să fie realizate în cartier.

Modificarea termenelor a venit la solicitarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), care, în martie a transmis Primăriei că, la acea dată „a fost demarată procedura de proiectare pentru blocul L2 cu 100 unităţi locative, iar data ordinului de începere a lucrărilor este condiţionată de contractarea tuturor locuinţelor şi de deschiderea finanţărilor”. Reprezentanţii ANL au mai comunicat „că lucrările de execuţie a acestui prim bloc şi apoi al celorlalte, urmează să fie demarate după parcurgerea etapelor din programul de credit ipotecar, după identificarea beneficiarilor, acordarea solvabilităţilor de către bănci, contractarea tuturor locuinţelor şi asigurarea integrală a finanţării”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În martie, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, declara în cadrul unei vizite făcute la cartierul chinezesc: „Acum două zile, aici la Craiova, a venit directorul adjunct de la ANL. I-am cerut ca în maximum două săptămâni proiectul să fie reactualizat şi să ajungă la ANL. Ca toate lucrurile să se deruleze foarte repede, vom merge pe procedură simplificată de achiziţie. Asta înseamnă că primul bloc, cel care este în spatele nostru, cu zece etaje şi 109 unităţi locative, în cel mai scurt timp va intra la lucru. (…) În cel mai scurt timp, până la finalul acestui an, la acest bloc veţi vedea că se fac lucrările în continuare.

Ştiţi foarte bine că prin acest proiect, prima tranşă de apartamente urma să fie alocată celor de la MApN. Vom discuta cu reprezentanţii celor de la Armată, doar că sunt convins că nu toate cele 109 apartamente vor merge la militari, iar restul vor fi alocate tinerilor care vor să locuiască aici, într-o zonă minunată, având în vedere că mai în vale este parcul Romanescu, cel mai frumos parc natural din Europa.

E o garanţie şi de aceea sunt astăzi aici. Mie îmi plac termenele scurte, asumate, colegii mei din minister s-au învăţat deja cu mine. Am spus, în două săptămâni, proiectul reactualizat trebuie să fie pe masa noastră şi de aici încolo vă garantez că lucrurile se vor întâmpla exact aşa cum ne-am asumat”.

Politica