joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victor Ponta: Dăncilă va fi debarcată de propriul partid, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Dragnea

Dacă trece moţiunea, cu siguranţă Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ceea ce îl va avantaja pe Mircea Diaconu, candidatul susţinut de Pro România şi ALDE, a declarat marţi seară, la Digi24, Victor Ponta.

Liderul Pro România nu o vede însă pe Viorica Dăncilă retrăgându-se  din proprie iniţiativă din cursa prezidenţială, în cazul unui eşec în Parlament. Ea va fi debarcată de propriul partid, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Liviu Dragnea, spune fostul lider PSD.

Viorica Dăncilă le-a spus parlamentarilor PSD, conform unei înregistrări, că dacă moţiunea de cenzură nu trece joi, şansele candidatului PSD în alegerile prezidenţiale 2019 vor creşte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul Pro România se consideră inamicul public nr. 1 al Vioricăi Dăncilă, dar nu şi al PSD. El susţine că Viorica Dăncilă a sunat personal 12 parlamentari Pro România cărora le-a propus să fie miniştri, pentru a nu trece, joi, moţiunea de cenzură.

 

„Doamna Dăncilă a promis – cel puţin în grupul Pro România eu am numărat, am vorbit cu 12 colegi pe care i-a sunat doamna Dăncilă personal, nu prin interpuşi şi le-a propus să fie miniştri şi râdeam că dacă 12 sunt de la Pro România, câţi or mai fi de la PSD? Faptul că totuşi a promis 7,5 miliarde de lei din banii publici pentru nişte lucrări ale unor primari arată că e o persoană care nu înţelege responsabilitatea funcţiei de prim-ministru şi calcă în multe străchini şi sper ca joi să scăpăm de doamna Dăncilă, pentru că se dovedeşte mai dăunătoare decât domnul Dragnea”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Liderul Pro România a explicat şi ce s-a întâmplat în cazul deputatului PSD Sorin Bota, care a semnat moţiunea, dar probabil nu o va şi vota. „Dl Bota de la început a semnat moţiunea, după care s-a dus la doamna Dăncilă, care i-a promis. I-a promis că-l pune comisar european, acum cred că şef la ASF i-a promis. Avantajul e că dna Dăncilă nu se ţine de promisiuni şi nu-l va pune nimic. Nu aşa se guvernează o ţară, cumpărând la bucată guvernarea ţării. Niciodată n-am auzit atâtea oferte şi atât de mirobolante câte a făcut doamna Dăncilă personal, nu prin interpuşi”, a spus Victor Ponta.

De asemenea, fostul premier a reconfirmat că dacă trece moţiunea, va discuta cu cei din PSD şi le va propune o coaliţie PSD-ALDE-Pro România care să meargă cu o propunere de premier la Cotroceni. Victor Ponta nu a vrut să dezvăluie cine va fi această propunere, dar a dat asigurări că nu e George Maior, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Întrebat despre propunerea de premier pe care ar face-o Pro România, Victor Ponta a exclus categoric că ar fi vorba despre ambasadorul României la Washington, fostul şef al SRI George Maior.

Politica