vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: ,,Mașina de Adus Voturi” Gherghe s-a înscris în PNL

Fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe, om cu mare popularitate și carismă, s-a înscris în PNL Mehedinți. Anunțul oficial a fost făcut de către președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, și de Constantin Gherghe după o strategie bine pusă la punct. Cel mai probabil ca să țină adversarii politici în tensiune, ambii au convenit să nu anunțe acum la ce primărie din județ va candida Constantin Gherghe ci să vorbească doar despre sprijinirea candidaturii lui Klaus Iohannis la președinția României. De altfel cu ceva timp în urmă, Constantin Gherghe a anunțat public că îl susține pe actualul președinte Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni și că a semnat pe listele de susținere a unei candidaturi în acest sens. Președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu, a declarat că venirea lui Constantin Gherghe în rândurile PNL este „o continuare firească” dat fiind faptul că acesta a semnat pe listele cu semnături necesare depunerii candidaturii lui Klaus Iohannis. La rândul său, Constantin Gherghe a spus că „mă bucur că mă întorc în sediul PNL pentru că de aici au pornit să se facă lucruri frumoase pentru comunitatea noastră” și că obiectivul major în perioada următoare în cadrul echipei din care face acum parte este susținerea lui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. „Eu am un principiu: mai puține vorbe și mai multe fapte. Obiectivul nostru major și imediat este susținerea domnului președinte pentru al doilea mandat la Cotroceni”. a declarat Constantin Gherghe.

Atât, deputatul Virgil Popescu cât și Constantin Gherghe au spus din capul locului că nu vor vorbi în această conferință de presă despre candidatura fostului edil la o primărie din Mehedinți. În spațiul public s-a vorbit în ultima vreme despre o posibilă candidatură a acestuia la Primăria Orșova și chiar la Primăria Drobeta Turnu Severin. Căci pentru primăria Severin se știe,  deocamdată, că din partea PNL va fi candidat actualul viceprimar Daniel Cîrjan, care a fost învins cu greu de primarul PSD Marius Scerciu, la alegerile locale din 2016. Culmea este că un ajutor decisiv pentru PSD și candidatul Marius Screciu a venit de la Constantin Gherghe în urma unei înțelegeri politice parafate și ștampilate, înțelegere care ulterior n-a mai fost respectată de cei de la PSD.

PSD i-a dat o mare țeapă carismaticului Gherghe, dar acum va culege ce a semănat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avocatul Constantin Gherghe a ocupat postul de viceprimar al Severinului în perioada 2004-2008. Ulterior el e devenit primar al Severinului pentru două mandate consecutive, în perioada 2008-2016, obținând scoruri zdrobitoare  ca urmare a unei carisme native și a unei popularități foarte mari în rândul severinenilor. Ulterior în anul 2016, Gherghe a renunțat să mai candideze la primăria Severin și l-a sprijinit pe candidatul Marius Screciu de la PSD să ajungă primar cu condiția ca PSD să-i ofere un post eligibil pe listele partidului pentru Parlamentul României. După ce Marius Screciu a ajuns primar cu ajutorul lui Constantin Gherghe, mahării de la PSD din acea vreme în frunte cu președintele Liviu Dragnea și secretarul general Marian Neacșu i-au întors spatele lui Gherghe și nu și-au mai respectat înțelegerea. Înțelegere care fusese parafată și anunțată cu surle și trâmbițe în campania electorală de la locale, ca să-l avantajeze categoric pe candidatul PSD Marius Screciu în defavoarea candidatului PNL Daniel Cîrjan, acesta din urmă pierzând totuși onorabil, cu un scor bun, peste partidul din care face parte. Așa că venirea lui Gherghe în PNL certifică faptul că, mai întâi, va exista o competiție internă în acest partid pentru o candidatură a lui Gherghe la o primărie din județ și apoi va avea loc cealaltă competiție, alegerea propriu-zisă prin votul cetățenilor, a unui primar de municipiu, fie la Orșova, fie la Severin. Aceste filtre sau furci caudine, prin care pare că urmează să treacă Gherghe, nu pot fi decât benefice pentru comunitate și pentru o democrație sănătoasă.

Politica