marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dincă, expertizat psihiatric

Caracaleanul Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu, va fi supus, astăzi, unei expertize psihiatrice.

O comisie specială se va deplasa la penitenciarul Jilava pentru a stabili dacă Dincă a avut sau nu discernământ. Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul Jilava de la începutul lunii, după ce magistraţii Tribunalului Olt au prelungit mandatul de arestare pentru acesta, cu încă 30 de zile, până la data de 24 octombrie.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe 25 iulie, ulterior incinerându-i corpul, într-un butoi din curte. Analizele ADN în cazul fetei ar fi concluzionat că Dincă a spus adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a recunoscut şi uciderea tinerei de 18 ani, Luiza Melencu, dispărută încă din aprilie. Analizele în cazul ei nu au fost concludente, astfel că s-a solicitat sprijinul FBI pentru o expertiză. Una dintre analizele de care au nevoie anchetatorii nu se face pe teritoriul României.

„Prin ordonanța din data de 20.09.2019,  procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ au dispus efectuarea unei cereri de asistență judiciară în materie penală cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.), având drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al victimei majore, analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”  efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial. În acest sens, au fost puse la dispoziția Biroului Federal de Investigații fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Procurorii mai menţionează că s-a solicitat asistența specialiștilor din cadrul F.B.I. în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dincă.

„Precizăm faptul că, în cauză nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetățean american în activitățile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a F.B.I. în materia analizelor și expertizelor în cauze de acest gen”, au mai ţinut să precizeze reprezentanţii DIICOT.

Politica