Munții Apuseni, incluși de CNN în lista celor mai frumoase locuri din Europa

Munții Apuseni, incluși de CNN în lista celor mai frumoase locuri din Europa

Celebrul post american de televiziune, CNN, face din nou reclamă zonei turistice a Munţilor Apuseni despre care susţine că este ”cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”.

„Cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”. Aşa descriu jurnaliştii de la CNN Munţii Apuseni, într-un articol despre cele mai frumoase 20 de locuri din Europa. Munţii Apuseni se află pe lista realizată de CNN Travel alături de locaţii precum insulele Lofoten din Norvegia sau Valea Loarei din Franţa.   Impresionaţi de munţii împăduriţi şi peşterile care apar la tot pasul, ziariştii americani pun Apusenii pe unul dintre locurile fruntaşe în topul lor. „Timpul stă pe loc aici”, spun ei, în timp ce laudă aerul curat şi viaţa sălbatică.

„Aceşti munţi sunt izolaţi, cu păduri străvechi şi peşteri de calcar care coboară în râuri subterane la fiecare pas. Timpul stă în loc aici şi având prea puţine lucruri de făcut, nu îţi rămâne decât să respiri aerul încărcat de miros de pin şi să admiri sălbăticia din jur. Lupii se plimbă printre copaci, cu acvile care planează deasupra”, scriu jurnaliştii de la CNN.

Lista celor mai frumoase 20 de locuri din Europa publicat de CNN Travel prezintă locuri ascunse, mai puţin cunoscute decât oraşele celebre sau plajele aglomerate cu turişti. Pe listă mai sunt incluse Lake Inari din Finlanda; Lofoten Island din Norvegia; Unst, Shetland Isles, Scoţia; Zagori, Grecia; Yorkshire Dales, Anglia; Loire Valley, Franţa; Picos de Europa, Spania; Adelboden, Elveţia; Henne Strand, West Jutland, Danemarca; Bavarian Forest National Park, Germania; Hoge Veluwe National Park, Olanda;  Union Hall, Irlanda; Barmouth, Wales Lake Bohinj, Slovenia; Susak, Croaţia; Hortobagy National Park, Ungaria; Białowieża National Park, Polonia; Jurkalne Seashore Bluffs, Letonia şi Lake Vattern, Suedia.

Nu este pentru prima dată când postul american de televiziune face reclamă Munţilor Apuseni. Anul trecut, această zonă pitorească a României a fost, de asemenea, inclusă pe lista celor mai frumoase locuri de pe continent. ”Parte din Carpaţii Occidentali din Transilvania, Apusenii sunt ideali pentru vacanţe de vară, cu temperaturi răcoroase şi trasee neaglomerate, cu pajişti antice, păduri virgine şi piscuri calcaroase”, a scris, în 2018, CNN.