miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studenții de la Medicină fac apel către Guvernul României

Studenții de la Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), care reprezintă în total peste 24.000 de studenți la medicină, trag un semnal de alarmă asupra situației în care se afla examenul de rezidențiat programat în data de 17 noiembrie 2019, în condițiile în care nu există ministru al Educației. Într-un comunicat de presă, studenții arată că ”în momentul de față acest examen nu poate fi realizat din cauza absenței ministrului Educației și a faptului că instituțiile statului pasează între ele responsabilitatea soluționării acestei crize”.

În același document, FASMR face un apel către Guvernul României, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor spre a soluționa această situație înainte de a deveni o problemă reală, potrivit hotnews.ro

”După mii de pagini citite și luni întregi de pregătire intensă, colegii noștri care urmează să susțină cel mai important examen profesional merita o situație clară, o dată stabilă pentru care s-au pregătit moral și mai ales, un examen care să nu fie periclitat de proceduri, întârzieri și jocuri politice”, spun studenții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Teodor Cristian Blidaru, reprezentantul studenților mediciniști arată că examenul este pus în pericol din cauza lipsei unui ministru.

Într-o postare pe pagina de Facebook a asociației, studenții spun că au avut o convorbire telefonică cu Sorina Pintea, ministrul Sănătății, care le-a spus că se lucrează la identificarea unei soluții viabile pentru toate instituțiile implicate.

Ministerul Sănătății organizează vineri o conferință de presă în cadrul căreia vor fi prezentate mai multe detalii şi posibile soluții.

Politica