joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova începe drumul spre un oraş verde

Planul de Acțiune Orașe Verzi pentru municipiul Craiova, derulat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Craiova, în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a fost lansat joi, la Primărie.

„Noi am făcut strategii pentru dezvoltarea oraşului, acum lucrăm la Planul General de Urbanism al oraşului. Avem nevoie de o strategie, de un plan pentru menţinerea unui climat sănătos pentru cetăţeni, un plan în care să ştim ce avem de făcut, să nu facem o dezvoltare haotică. Am făcut paşi frumoşi: am reabilitat parcuri, am făcut parcuri noi, am reabilitat grădini, am dezvoltat cantitatea de masă verde din oraş, am făcut proiecte pe apă, pentru aducţiuni de apă de izvor, am făcut proiecte pentru transportul local de calitate ecologic, dar ele trebuie să fie prinse într-o strategie şi trebuie să aibă o dezvoltare foarte bine gândită pe termen lung. Principalul câştig din acest proiect este că cei care vor conduce primăria vor avea obligaţia să urmeze acest plan”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Venera Vlad, director la BERD România, a afirmat: „Această colaborare a venit în mod firesc după un şir de proiecte în care am colaborat cu Primăria şi companiile de utilităţi. Esenţial este că BERD se implică în proiecte care au impact pentru comunitate. Programul Oraşe Verzi nu se referă doar la investiţii de infrastructură, ci un set de măsuri soft şi hard care împreună contribuie la îmbunătăţirea imaginii oraşului, a spaţiilor de locuit, a spaţiilor de recreere”.

Phil Le Gouais, liderul de echipă al consultantului a apreciat eforturile depuse de municipalitate, până acum, în ceea ce priveşte planificarea urbană durabilă.
„Noi suntem o unealtă, suntem aici pentru a aduce expertiza noastră tehnică şi avem alături de noi o serie de experţi atât din ţară cât şi din străinătate, pentru a vedea cum stau lucrurile dar şi pentru a aduce împreună toate părţile interesate din oraş, autorităţile, societatea civilă, vom prioritiza problemele de care vrem să ne ocupăm. Suntem foarte norocoşi cu acest oraş, după ce am făcut proiectul în câteva oraşe, o parte semnificativă din treabă a fost deja făcută, în ceea ce priveşte planificarea urbană durabilă şi aveţi o echipă excelentă care ne-a sprijinit foarte bine până acum. Suntem foarte încrezători că vom reuşi să venim cu un plan care va fi profitabil”, a precizat Phil Le Gouais.
Planul de Acțiune Orașe Verzi pentru municipiul Craiova – Green City Action Plan – „GCAP” face parte din cadrul proiectului Orașe Verzi implementat de către Banca Europeană pentru

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reconstrucţie şi Dezvoltare și acoperă o gamă largă de provocări urbane legate de mediu. Este conceput pentru a ghida orașele prin intermediul a 4 faze principale – de la stabilirea unui Nivel de referință Orașe Verzi, dezvoltarea unui Plan de acțiune Orașe Verzi până la implementarea și raportarea progreselor și a rezultatelor. Metodologia ce stă la baza acestui plan de acțiune a fost elaborată de către BERD împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică („OCDE”) și cu Consiliul Internațional pentru Inițiative Locale în Sectorul de Mediu („ICLEI”).

Politica