miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bestie în arest. A chinuit o minoră şi a obligat o tânără însărcinată să se prostitueze

Ani de-a rândul, o minoră a fost chinuită de un craiovean. Acesta a ţinut-o forţat în casa lui, a ameninţat-o, lovit-o şi obligat-o să cerşească. Când nu făcea suficienţi bani din cerşit, o punea în genunchi şi o forţa să bea apă cu sare. Şi pe mama acesteia a bătut-o, atunci când femeia a încercat să o ia acasă. Pe o altă tânără a forţat-o să se prostitueze şi când era însărcinată.

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe individul de 23 ani, acesta fiind ulterior arestat preventiv.

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2014, inculpatul C.B. a recrutat, transportat și adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate o minoră, în vârstă de 15 ani, pe care ulterior a obligat-o, prin acte de violență fizică și amenințări, să practice cerșetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a orașului Craiova, inculpatul cerându-i persoanei vătămate să câștige minim 50 lei pe zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că victima minoră era agresata fizic de către inculpat, pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu obținea din cerșit suficienți bani.

De același tratament au beneficiat și rudele acesteia, cărora li s-a interzis să ia legătura cu persoana vătămată, mama sa fiind agresată fizic în momentul în care a căutat-o la domiciliul inculpatului”, arată DIICOT.

Din acest motiv, spun procurorii, minora a avut mai multe episoade de depresie și încercări de sinucidere cu medicamente. În perioada 2015-2017, individul şi tatăl său au dus-o pe fată în Italia, la cerşit. Ea a fost salvată de un român.

În perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, inculpatul C.B. împreună cu tatăl său, au transport-o pe victima minoră în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona orașului Roma și au obligat-o să practice cerșetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi.

În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetățean român care a văzut-o cerșind desculță și neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reușind să se întoarcă în România”, arată DIICOT.

Fata a stat liniştită apoi până pe 25 septembrie, anul acesta, când individul s-a întâlnit întâmplător cu ea, a început să o înjure, a ameninţat-o şi a lovit-o cu pumnii și picioarele și doborând-o jos, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Minora nu este singura lui victimă.

De asemenea, s-a reținut faptul că, în cursul anului 2018, inculpatul C.B. a recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, o altă persoană de sex feminin, pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin șantaj emoțional și limitându-i libertatea de comunicare și mișcare a determinat-o să practice prostituția în diferite locații din Marea Britanie.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, sumele obținute din exploatarea sexuală a victimei erau de aproximativ 3000 de lire pe zi, banii fiind în totalitate însușiți de inculpatul C.B., care îi folosea în interes propriu, cumpărându-și haine, mâncare, dar și droguri.

După ce persoana vătămată a sesizat autoritățile britanice, inculpatului C.B. i s-a cerut să părăsească Marea Britanie, primind interdicție de a mai sta în această țară”, arată DIICOT.

Tânăra s-a întors în ţară şi, deşi era însărcinată în luna a șaptea, a fost obligată de craiovean să practice în continuare prostituția într-un apartament închiriat, clienții fiind recrutați prin publicarea unor anunțuri pe diferite site-uri de publicitate.

Pe fondul nemulțumirii cauzate de sumele mici câștigate (200-300 lei pe zi), inculpatul a continuat agresiunile asupra persoanei vătămate, iar după ce aceasta a născut i-a cerut să practice cerșetoria în diferite locuri din zona centrală a orașului Craiova, fiind depistată în mai multe rânduri de Poliția Locală și amendată pentru acest lucru”, mai arată DIICOT.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul BCCO Craiova.

Politica