vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Stănaia nu a scăpat de coșmarul DNA

Achitați toți pe linie de Tribunalul Mehedinți pentru fapte de corupție, primarul Florea Stănaia și rudele sale se judecă acum în recurs la Curtea de Apel Craiova într-un proces greu și de uzură cu temuții procurori DNA.

Tribunalul Mehedinți i-a achitat pe toți inculpații trimiși în judecată de DNA pentru niște fapte de corupție care la prima lecturare ai crede că se lasă cu condamnări și că nu-i nimic de șagă în acest dosar. Acum însă, procesul cel interesant de urmărit s-a mutat în faza de recurs pe rol la Curtea de Apel Craiova, în data de 14 noiembrie a anului 2019, urmând să aibă loc prima ședință /înfățișare la această din urmă instanță, potrivit portalului instanțelor din țară. Oare cine va avea dreptate în final, Tribunalul Mehedinți sau celebrii procurori de la DNA? Asta vor decide magistrații de la Curtea de Apel Craiova.

Acuzații grele din partea DNA

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încă din anul 2017, Florea Stănaia, primarul comunei Obârșia de Câmp, județul Mehedinți, a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, 19 falsuri intelectuale, dintre care 17 sub forma autoratului și două sub forma participației improprii.
Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, în acest dosar au mai fost trimise în judecată şi trei rude ale primarului: Elena Liliana Pandelică, Leonard Daniel Dinoiu şi Cristina Raluca Stănaia, pentru săvârșirea a două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.
În perioada 2011-2016, cu sprijinul primarului comunei, Elena Liliana Pandelică, Leonard Daniel Dinoiu și Cristina Raluca Stănaia au depus cu rea-credință, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), mai multe documente falsificate, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul Măsurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri“, în condițiile în care aceștia nu îndeplineau condițiile de eligibilitate și nu dețineau în realitate suprafețele de pământ declarate.
Astfel, printre altele, cei trei au declarat, în mod fictiv, că sunt membri ai unor familii de fermieri și că au lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în ferma familiei, cel puțin 12 luni înaintea instalării ca fermier pe cont propriu. În acest fel, Elena Liliana Pandelică, Leonard Daniel Dinoiu și Cristina Raluca Stănaia au obținut în mod injust suma de 324.246 de lei. Prejudiciul se ridică la 1.206.490 de lei. (detalii pe www.jurnalulolteniei.ro)

Tribunalul Mehedinți a decis: Achitare pe linie! Nimeni nu e vinovat cu nimic!

Cu un proces pe rol din anul 2017, în data de 24 aprilie 2019, un complet de judecată de la Tribunalul Mehedinți răstoarnă toate acuzațiile DNA și îi achită complet pe toți inculpații, adică decide că sunt complet nevinovați.

C.A. Craiova va decide dacă Tribunalul Mehedinți a judecat corect

În pofida tuturor acestor acuzații, Tribunalul Mehedinți i-a achitat pe toți inculpații, stabilind că sunt complet nevinovați. Acum, procesul în care procurorii DNA pare să fi dat o mare gherlă, e în faza de recurs, pe rol la Curtea de Apel Craiova, peste câteva zile, în 14 noiembrie 2019, urmând să aibă loc prima ședință/înfățișare la această din urmă instanță potrivit portalului instanțelor. Oare cine va avea dreptate în final, Tribunalul Mehedinți sau DNA? Asta vor decide magistrații de la Curtea de Apel Craiova. Interesant proces…

 

Politica