joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O profesoară a băgat frica în directorul școlii, în profesori și în elevi

Polițiștii cercetează o profesoară de Limba și Literatura Română de la Școala gimnazială din comuna Bengești-Ciocadia. Aceasta este acuzată că a lovit un elev, în vârstă de 11 ani. Părinții băiatului au depus o plângere la poliție.
Nu este prima dată când pe numele cadrului didactic sunt făcute plângeri. În urmă cu aproximativ un an, aceeași profesoară a fost acuzată de părinții elevilor de faptul că se poartă agresiv la cursuri și că nu își face datoria de dascăl. Se pare că profesoara a fost cercetată în Comisia de Disciplină și nu a mai avut voie să predea. Totuși, aceasta a dat în judecată școala și a avut câștig de cauză. S-a prezentat cu o hotărâre judecătorească, iar unitatea de învățământ a fost obligată să o reîncadreze.
„Polițiștii din cadrul orașului Novaci au fost sesizați cu privire la faptul că un cadru didactic din cadrul școlii gimnaziale Nr. 1 Bengești are un comportament neadecvat față de elevi. Din cercetările efectuate de polițiștii din cadrul secției 9 Poliție Rurală Novaci a reieșit faptul că o profesoară din cadrul școlii gimnaziale Nr. 1 Bengești, la un moment dat, pe motiv că elevii nu sunt atenți la curs, a început să țipe la aceștia și ar fi exercitat acte de violență asupra unui elev de 11 ani din localitatea Bengești”, a transmis Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Directorul școlii este și el speriat de comportamentul profesoarei și spune că aceasta a amenințat mai multe cadre didactice, ba chiar se teme că poate să apară la școală, la un moment dat, cu un obiect tăios asupra ei.
„A agresat verbal anumiți profesori. Ne-a amenințat pe toți, inclusiv pe mine. A spus că vrea să se spele pe mâini cu sângele meu. Acum vreau să fiu deosebit de sincer. Eu nu am fost acolo dar mi-au spus ceilalți. I-a amenințat că nu vor scăpa din mâinile ei. Eu sunt un om cu multă experiență în învățământ și sunt foarte atent, dacă vine cu un obiect tăios”, a declarat Ionel Oană, directorul Școlii gimnaziale Bengesti Ciocadia pentru radiotârgujiu.ro.

Politica