vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR’43 Turnu Severin își prezintă lotul

Unica echipă de futsall din Mehedinți își va prezenta lotul cu care va aborda sezonul 2019-2020 din cadrul Campionatului Național de Juniori U19, printr-un amical cu ACS Forța Oltenia Craiova.

Evenimentul va avea loc duminică, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, cu începere de la ora 17:30.

CFR’43 Turnu Severin va fi antrenată în noua stagiune de portughezul Hugo Filipe Dos Reis Moutinho. Lusitanul și-a încheiat în vară cariera de fotbalist, retrăgându-se de la echipa cipriotă Akritas Chlorakasa. În România, mijlocașul portughez a evoluat la FC Drobeta (2007-2010), Gaz Metan Severin (2011-2013) și Poli Iași (2013-2014), după care s-a transferat în Cipru, la Aris Limasol. În perioada junioratului, Hugo Moutinho a jucat inclusiv futsall, la clubul Amadora Lisabona. Echipa pe care a preluat-o acum, ca antrenor, va debuta în această toamnă în Campionatul Național de Futsall pentru Juniori U19, fiind repartizată în seria a VI-a, alături de Forța Oltenia Craiova (Dolj), CSJ Știința U Craiova (Dolj), Viitorul Știința Craiova (Dolj), Metropolitan Ișalnița (Dolj) și Viitorul Băleasa (Olt). Campionatul începe pe 6 octombrie, iar, după încheierea sezonului regular, primele două clasate, din fiecare grupă, se califică în Liga Elitelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„România e a doua mea casă. Chiar sunt căsătorit cu o severineancă. În momentul în care am primit propunerea de a antrena CFR 1943, despre care am citit că a fost un club de tradiție în perioada interbelică, nu am ezitat, fiindcă vreau să dau și eu ceva înapoi sportului severinean. Mă simt severinean. Am jucat aici mulți ani, ca fotbalist. Acum este vorba despre futsal și sper să avem un sezon cât mai reușit. E o provocare și pentru mine, dar și pentru cei care au înființat acestă echipă”, a spus Moutinho.

CFR Turnu Severin a câștigat Cupa României la fotbal în anul 1943, trofeu pe care și l-a adjudecat după ce a trecut în finală cu scorul de 4-0 de Sportul Studențesc București. Echipa s-a desființat în 1959 și a fost recent reactivată, urmând să reapară, din această toamnă, în peisajul sportiv după 60 de ani de la dispariție. Nu în iarbă, așa cum juca la vremea respectivă, ci în sală, într-un sport născut în urmă cu aproape 3 decenii.

 

Politica