joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rovana Plumb va fi audiată, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European

Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European.

Anunţul a fost făcut de eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, într-o postare pe Facebook.

Liberalul explică faptul că informaţiile transmise de Rovana Plumb cu privire la nepotrivirile din declaraţiile de avere nu au convins Comisia JURI şi de aceea forul legislativ a decis să o audieze pe aceasta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Europarlamentarul PNL a precizat că, în cazul în care Comisia JURI va constata existenţa unui conflict de interese pe baza declaraţiei de interese, atunci poate recomanda soluţionarea conflictului sau poate constata că Plumb nu îşi poate exercita funcţiile.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, a avut o întrevedere, miercuri, cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afişată pe site-ul instituţiei.

Conform programului afişat pe site-ul PE, Plumb ar urma să fie audiată într-o şedinţă comună a comisia de transporturi şi de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, arată un document obţinut de Mediafax.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

La categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaraţiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Politica