vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tu ştii unde se duc banii plătiţi la asociaţie? Cum pot rămâne craiovenii fără căldură, la iarnă

Mii de craioveni riscă să rămână fără apă caldă în următoarea perioadă, ori să îngheţe de frig în apartamente, la iarnă, pentru că preşedinţii de asociaţii de proprietari nu plătesc datoriile către termoficare. Deşi legea interzice plata directă către anumiţi furnizori, fiind obligatorie depunerea banilor într-un cont unic bancar din care să fie redirecţionate sumele către plata facturilor, mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor de locatari/proprietari din Craiova o fac.

Prin legea 196 din 2008 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor a fost introdusă obligativitatea ca fiecare asociație de proprietari să dețină un singur cont bancar. La acest cont au acces toţi proprietarii, iar prin acesta se efectuează şi plăţile.
În Craiova însă, în multe cazuri, legea nu pare a fi aceeaşi pentru toţi. Administratorii de asociaţii fac plăţi individuale către furnizori, nu prin contul unic şi nici către toţi. La Termo, marii datornici nu mai virează nimic. Aşa că, există riscul ca oamenii să nu mai primească agent termic.
„Fac un apel către toate asociaţiile de proprietari să respecte legea şi să îşi plătească datoriile către Termo. Încasează banii de la oameni, dar nu plătesc. Riscăm să intrăm în iarnă cu datorii foarte mari”, spune viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Acesta a precizat că în următoarea perioadă va avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari care au datorii mari către Termo, întâlnire la care să participe şi reprezentanţii furnizorului pentru a-i convinge să plătească facturile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

62 de asociaţii de proprietari din Craiova au o datorie totală de 65.621.316,89 lei. Acestea au deja dosare de executare silită.

Politica