joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova are două CT-uri functionale

Două din cele trei aparate computer tomograf (CT) ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Craiova functioneaza in acest moment. Echipa manageriala a facut demersuri de urgenta pentru rezolvarea acestor probleme, aparute din cauza suprasolicitarii celor doua aparate de importanta majora pentru buna functionare a unitatii medicale.

Pacientii trebuie sa stie ca, in acest moment, SCJU Craiova ofera servicii medicale de inalta performanta. Au fost achizitionate si montate piesele necesare pentru repararea aparatelor CT, iar medicii nu mai sunt nevoiti sa trimita pacientii in alte unitati medicale pentru astfel de investigatii.

Este important de stiut ca au fost facute demersuri si pentru punerea in functiune a celui de-al treilea aparat CT. In acest moment este asteptata aprobarea CNCAN (Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare), un aviz obligatoriu pentru a putea desfasura activitate medicala cu un astfel de aparat. Echipa SCJU Craiova face toate eforturile astfel incat si acest aparat sa poata fi utilizat, spre beneficiul pacientilor, in cel mai scurt timp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un aparat de Radiologie nou urmeaza sa primeasca avizul CNCAN

De asemenea, la sfarsitul  anului 2018 a fost demarata procedura de achizitie a unui aparat de Radiologie clasica din surse proprii si din fondul de dezvoltare, in ideea de a reduce costurile si de a evita sa mai fie utilizate in mod excesiv aparatele CT. Aceasta procedura a fost finalizata in data de 01.03.2019, aparatul a fost pus in functiune si urmeaza sa primeasca avizul CNCAN.

Două aparate de  radiologie si un CT modern urmeaza sa ajunga la SCJU Craiova

Pentru imbunatatirea calitatii serviciilor medicale de inalta performanta, spitalul are in derulare si o procedura de achizitie, cu finantare de la Ministerul Sanatatii, in vederea achizitionarii a doua aparate de  radiologie, cat si a unui CT modern, cu 128  sclice-uri, ce va permite efectuarea unor tomografii de inalta rezolutie, absolut necesare dezvoltarii unui act medical de calitate.

SCJU Craiova

Politica