vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul anul acesta nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor

Liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul anul acesta nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor. Într-un ordin de ministru care a apărut deja în Monitorul Oficial este prevăzut clar că unitățile de învățământ în care niciun absolvent de liceu nu a promovat sesiunea de vară a examenului de bacalaureat nu mai pot propune cifre de școlarizare pentru clasa a IX-a pentru anul viitor, scrie digi24.ro

O măsură asemănătoare a mai fost dezbătută și în anii trecuți. Mai exact, metodologia din 2011 prevedea ca liceele care aveau sub 15% rată de promovare la examenul maturității să primească pentru clasa a IX-a un plan de școlarizare diminuat cu cel puțin o clasă.

Invitată la Digi24, fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu a luat niciodată o asemenea măsură, dar crede totuși că este o măsură bună și potrivită, pentru că „nici profesorii din aceste licee nu au depus strădaniile necesare pentru ca elevii pe care i-au pregătit pe durata liceului să poată promova examenul de bacalaureat. E ca și cum noi îi primim la liceu, ei fie au decalaje majore, fie nu se străduiesc nici în liceu și noi îi amăgim că sunt absolvenți de liceu și iată, pregătirea lor nu e satisfăcătoare”, a comentat Ecaterina Andronescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a mai spus că măsura nu îi va afecta, totuși, pe profesori. Desființarea claselor de a IX-a la liceele unde promovarea la BAC a fost zero nu va duce la șomajul profesorilor. Acești profesori vor preda la școlile profesionale. Aceste licee, în loc să aibă clasa a IX-a de liceu, vor avea clasa a IX-a de profesională, a explicat fostul ministru.

Politica