Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Publicat

pe

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinti, în parteneriat cu Clubul Sportiv Drobeta, Primaria Drobeta Turnu Severin, Inspectoratul Școlar Judetean, celebrează până 22 septembrie 2019, Săptămâna Europeană a Mobilităţii și organizează campania cu Sloganul : „Mergi cu noi!”.

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini!

Campania SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare: să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public.

Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Conștientizarea populației în formării unor atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și cu bicicleta)
  • Prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban

La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizare a populației asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de catre Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, prin compartimentul Evaluarea și Promovarea Sănătății, str. Traian nr. 115, Drobeta Turnu Severin.

DSP Mehedinţi

Continue Reading