vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSM încearcă din nou validarea Adinei Florea la conducerea controversatei Secții speciale

Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va face marți o a cincea încercare de a valida numirea procurorului Adina Florea la conducerea controversatei Secții de anchetare a magistraților, după ce până acum acest demers a eșuat, șapte membri ai CSM boicotând plenul. Este de așteptat ca decizia de numire a Adinei Florea să treacă, cu un scor strâns, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.
Ședința plenului CSM este programată de la 14.30 și este prima după o pauză de aproape două luni și jumătate, scrie hotnews.ro
Este și prima ședință la care va lua parte noul președinte al instanței supreme, judecătoarea Corina Corbu, în calitate de membru de drept al CSM. Ea a preluat funcția de președinte al instanței supreme în 14 septembrie, fiind contestată însă de asociația Forumul Judecătorilor, care a cerut în instanță anularea deciziei Secției pentru Judecători de numire a acesteia. Asociația afirmă că procedura de numire a unui nou președinte al instanței supreme a fost declanșată de Secția de Judecători a CSM în 30 mai, în condițiile în care funcția a devenit vacantă la 14 septembrie.

Politica