vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Vâlcea, pe podium la Competiția Mondială de Salvare

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au obținut cea mai bună performanță a României, aceștia ocupând locul doi la Competiţia Mondială de Salvare desfășurat în Franța în perioada 12-15 septembrie.


Vâlcenii au concurat cu 36 de echipaje de descarcerare și 34 de echipaje de prim ajutor din 16 țări de pe 5 continente: Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Columbia, Paraguay, Canada, Franța, Spania, Portugalia, Germania, Africa de Sud, Noua Zeelandă, România, China și Luxemburg.


La categoria „descarcerarea din autovehicule”, au intrat în concurs 36 de echipe (formate din șase salvatori). Ce-a de-a doua categorie, și cea la care vâlcenii s-au clasat pe locul 2, a fost „acordarea primului ajutor calificat” și a reunit 34 de echipe (formate din doi paramedici printre aceștia regăsindu-se și paramedicii din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea), care au parcurs proba de traumă standard (timp de 10 minute, cu o victimă) și proba de traumă complexă (timp de 10 minute, cu două victime).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comisiile de evaluatori au fost formate din specialiști internaționali în domeniul salvării, fiind verificate în detaliu respectarea procedurilor specifice de intervenție în aceste situații, modul de protejare a victimei, dar și a salvatorilor, prioritizarea acțiunilor la locul evenimentului, precum și progresul echipelor față de competițiile anterioare.

Politica