miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gigel Ştirbu: La Slatina se poartă discuţii pentru un candidat comun al opoziţiei, la Primărie

Deputatul PNL, Gigel Ştirbu, nu exclude candidaturi comune PNL-USR, ori cu alte partide aflate acum în opoziţie, la alegerile locale de anul viitor, deşi partidul l-a anunţat deja pe Mario de Mezzo drept candidat la funcţia de primar al Slatinei.

Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la PNL Dolj, în Craiova, că o decizie în acest sens va fi luată după alegerile prezidenţiale.

„Eu am spus de mai multă vreme că sunt mai multe lucruri care ne unesc decât lucruri care ne despart pe noi şi colegii noştri din opoziţie. (…) Cred că interesul comun al Partidului Naţional Liberal şi al colegilor din opoziţie, că este vorba de USR, că este vorba de PMP sau alte forţe politice de opoziţie, este acela ca instituţiile statului, inclusiv primăriile, să fie eliberate de aceşti incompetenţi. Dar, din punctul meu de vedere, personal, pot să vă spun că într-o căsnicie trebuie să vrea amândoi acea căsnicie. În toate oraşele şi localităţile din România, partidele de opoziţie vor să-şi maximizeze şansele. Sunt convins că şi la Slatina se poartă şi există discuţii în acest sens, chiar preşedintele organizaţiei judeţene a anunţat că există discuţii în acest sens cu colegii din opoziţie, pentru susţinerea unui candidat comun”, a declarat deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Posibilele colaborări vor fi stabilite însă, după alegerile prezidenţiale, alegeri pentru care fiecare partid din opoziţie şi-a anunţat candidat propriu. Discuţii privind o candidatură comună a partidelor din opoziţie ar urma să aibă loc şi cu privire la funcţia de primar al Craiovei, după cum au precizat reprezentanţii de la Dolj ai partidului.

Între timp, liberalii din Oltenia se pregătesc de vizita preşedintelului Klaus Iohannis. Acesta ar urma să vină sâmbătă, la Craiova, la Centrul Multifuncţional din oraş, după ce îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de preşedinte.

Politica